Ο Νίκος Ξυλούρης «ζωντάνεψε» σε τοίχο στα αγαπημένα του Ανώγεια

❱❱ Γκράφιτι στα αγαπημένα του Ανώγεια έγινε το πρόσωπο του «αρχάγγελου της Κρήτης», όπως τιμητικά χαρακτηρίστηκε για την ξεχωριστή φωνή του, του Νίκου Ξυλούρη. Τη μοναδικής αισθητικής προσωπογραφία, που κοσμεί πλέον έναν τσιμεντένιο τοίχο στην είσοδο του ιστορικού χωριού, σχεδίασε ο νεαρός graffiti artist Αλέξανδρος Ραπτάκης, ο οποίος κατάφερε μέσα σε ελάχιστες ώρες να αποδώσει με ιδιαίτερη πιστότητα τον αλησμόνητο λεβέντη καλλιτέχνη.

Δίπλα στην εικόνα του Νίκου Ξυλούρη είναι γραμμένοι οι στίχοι του Γιάννη Ρίτσου: «Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, αδερφέ μου, απ’ τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να αλλάξουμε τον κόσμο».

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του αντιφασιστικού φεστιβάλ «Χαϊ μαλίνα», που θα διεξαχθεί στα Ανώγεια στις 10, 11 και 12 Αυγούστου.

Με το αποτέλεσμα του γκράφιτι έχουν ενθουσιαστεί όλοι οι κάτοικοι και ήδη έχουν κατακλύσει με φωτογραφίες του τα social media.

Πολλοί είναι, μάλιστα, αυτοί που αναρτούν στίχους από τραγούδια του αξέχαστου καλλιτέχνη, ο οποίος εξακολουθεί να εμπνέει όσο κανένας άλλος τους Κρητικούς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ