Παίρνουν στο κυνήγι ζημιάρικα αγριογούρουνα

❱❱ Το υπουργείο Περιβάλλοντος συγκροτεί μονάδες δίωξης… αγριογούρουνων (!), ύστερα από μαζικές καταγγελίες ότι αγέλες των άγριων ζώων έχουν φτάσει πολλές φορές μέχρι και μέσα σε αστικές περιοχές της περιφέρειας. Η κατάσταση κρίνεται αρκετά σοβαρή, καθώς τα αγρίμια προκαλούν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες και αγροτικές εγκαταστάσεις, έχουν γίνει αιτία τροχαίων ατυχημάτων, ενώ έχουν θεαθεί να κόβουν βόλτες στους δρόμους ακόμη και μεγαλουπόλεων, όπως για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη!

Η σχετική απόφαση που υπέγραψε χθες ο αρμόδιος υπουργός Σωκράτης Φάμελλος και θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες σε ΦΕΚ προβλέπει τη δίωξη του είδους από τη δημοσίευσή της ως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019, οπότε αρχίζει η επόμενη κυνηγετική περίοδος. Ετσι, λοιπόν, θα συγκροτηθούν συνεργεία από τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, με υπευθύνους τουλάχιστον δύο δασικούς υπαλλήλους, εκ των οποίων ένας θα είναι δασοφύλακας, που θα μπορούν να υποβοηθούνται από ιδιωτικούς φύλακες θήρας.

Στα συνεργεία θα συμμετέχουν έμπειροι κυνηγοί – μέλη των συνεργαζόμενων με το υπουργείο κυνηγετικών συλλόγων και οι εξορμήσεις θα γίνονται συγκεκριμένες μέρες και ώρες. Τα αγριογούρουνα θα απομακρύνονται αρχικά με τη μέθοδο της «παγάνας» -δηλαδή άοπλα- με την εκδίωξη από κυνηγόσκυλα, ενώ αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα τον λόγο θα παίρνουν τα… όπλα. Το κρέας τους θα δίνεται δωρεάν σε Κοινωνικά Παντοπωλεία και σε ιδρύματα της περιοχής με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ