Γάτες και «γατούλες»

❱❱ Οι γυναίκες δημιουργούν στενότερους δεσμούς με τις ψιψίνες απ’ ό,τι οι άνδρεςΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Δεν είναι τυχαίο που τις αποκαλούν -τις μεν μεταφορικά, τις δε κυριολεκτικά- γατούλες, καθώς οι γυναίκες και οι γάτες επικοινωνούν μεταξύ τους σε… άλλο επίπεδο. Αυτό υποδεικνύει έρευνα, η οποία διαπίστωσε ότι οι γυναίκες δημιουργούν πιο στενούς δεσμούς με τις γάτες σε σχέση με τους άντρες.

Ειδικότερα, οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Εοτβος Λοράντ της Ουγγαρίας, με επικεφαλής τον καθηγητή Πέτερ Πονγκράτς, ζήτησαν από 157 άντρες και γυναίκες που έχουν ως κατοικίδιο γάτα να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο για τη σχέση τους μαζί της. Από τις απαντήσεις τους φάνηκε ότι οι γυναίκες αλληλεπιδρούν πιο συχνά και σε μεγαλύτερο βάθος με τις γάτες.

Ο δεσμός των γυναικών με τις γάτες ήταν πιο ισχυρός, καθώς οι ιδιοκτήτριές τους περνούσαν περισσότερο χρόνο μιλώντας τους για να τους εξηγήσουν τι επιτρέπεται να κάνουν και τι όχι. Είναι, δε, πιθανότερο να χαμογελάσουν, να χαιρετήσουν φωναχτά τη γάτα τους όταν μπαίνουν στο σπίτι και να πάρουν πρωτοβουλία να παίξουν μαζί της. Επιπρόσθετα, σε σχέση με τους άντρες, οι γυναίκες δήλωσαν περισσότερο πεπεισμένες ότι η γάτα τους μπορεί να καταλάβει πώς αισθάνονται και ότι, σε περίπτωση που νιώθουν λυπημένες, το κατοικίδιό τους θα προσπαθήσει να τους φτιάξει τη διάθεση.

«Γενικά, οι γυναίκες δημιουργούν πιο ισχυρό δεσμό με τις γάτες τους, διότι στη σχέση τους υπάρχουν πιο πολύπλοκα, επαναλαμβανόμενα μοτίβα, και οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη ενσυναίσθηση για τα κατοικίδιά τους» εξήγησε ο Πονγκράτς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ