Η «Τρίαινα» της Εφορίας έπιασε λαβράκι

❱❱ POS συνδεδεμένα με Ελβετία, ασφαλισμένοι στο ισπανικό… ΙΚΑ, εμπορεύματα δίχως τιμολόγια και υπηρεσίες χωρίς αποδείξεις στη ΜύκονοΕβγαλε… λαγούς η επιχείρηση της Εφορίας με την κωδική ονομασία «Τρίαινα» που βρίσκεται σε εξέλιξη στο «πριγκιπάτο» της Μυκόνου και αναμένεται να συνεχιστεί στη Σαντορίνη. 

Κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής ήρθαν στο φως, μεταξύ αυτών POS συνδεδεμένα απευθείας με Ελβετία, ασφαλισμένοι στο ισπανικό… ΙΚΑ, εμπορεύματα χωρίς τιμολόγια και υπηρεσίες δίχως αποδείξεις!

Τα καταστήματα Louis Vuitton στη Χώρα Μυκόνου έστελναν τις εισπράξεις μέσω δύο POS απευθείας στην Ελβετία. Την ίδια πρακτική ακολουθούσε και το κατάστημα που λειτουργεί στο Nammos Village, όπου συγχρόνως διαπιστώθηκε ότι οι Ισπανοί εργαζόμενοι του Louis Vuitton στον χώρο ήταν ασφαλισμένοι στο ισπανικό ΙΚΑ.

Στο κέντρο Καλούα στην Παράγκα επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις αξίας 3.500 ευρώ, ενώ στο κατάστημα πώλησης τουριστικών ειδών στον ίδιο χώρο τα εμπορεύματα δεν είχαν τιμολόγια αγοράς.

Ληξιπρόθεσμα χρέη

Στο γνωστό εστιατόριο Κατρίν στη Χώρα Μυκόνου κατασχέθηκαν εισπράξεις 19.000 ευρώ, επειδή είχε ληξιπρόθεσμα χρέη 380.000 ευρώ στην Εφορία, τα οποία δεν ήταν ρυθμισμένα.

Οσο για μια επιχείρηση καθαριότητας με πλυντήρια, που εξυπηρετεί όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία στη Χώρα, θα υποχρεωθεί να πλένει στο… χέρι για 48 ώρες, μετά το λουκέτο που επιβλήθηκε ύστερα από έλεγχο, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εκδώσει αποδείξεις ύψους 13.000 ευρώ.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ με τη συνδρομή αστυνομικών και δικαστικών βγαίνουν παγανιά σαν πελάτες σε μαγαζιά και περνούν ώρες ολόκληρες για να υπολογίσουν τι αποδείξεις κόβονται. Οταν αποκαλυφθούν και αρχίσει ο έλεγχος, συγκρίνουν τι είδαν ό,τι καταναλώθηκε, τι κόπηκε με αποδείξεις στη μηχανή, τι τζίρο εμφάνιζε η ταμειακή τις προηγούμενες ημέρες και τι τζίρο δήλωνε πριν από έναν χρόνο ο ίδιος επιχειρηματίας. Αλλά και αφού ξεκινήσει ο έλεγχος, παραμένουν δίπλα στην ταμειακή μηχανή, προκειμένου να φανεί ο ημερήσιος τζίρος του μαγαζιού από τη στιγμή που άρχισαν να κόβονται κανονικά οι αποδείξεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ