Νέο είδος προφυλακτικού

❱❱ Νέο είδος προφυλακτικού, που μοιάζει με δέρμα, δημιουργεί σε αυτόν που το χρησιμοποιεί την αίσθηση ότι δεν φορά τίποτα

Μεγαλύτερη ασφάλεια, περισσότερη άνεση και απόλαυση στο μάξιμουμ υπόσχεται ένα νέο είδος «αόρατου» προφυλακτικού, που εξασφάλισε κρατική χρηματοδότηση στην Αυστραλία και αναμένεται να κάνει σύντομα την εμφάνισή του στα ράφια των φαρμακείων.

Το προφυλακτικό του μέλλοντος, όπως χαρακτηρίζεται από τους δημιουργούς του, κατασκευάζεται από υδρογέλη, υλικό που έχει ως βάση του το νερό και μοιάζει με δέρμα, δημιουργώντας σε αυτόν που το χρησιμοποιεί την αίσθηση ότι δεν φορά τίποτα.

Το απαλό και νωπό αυτό υλικό αυτολιπαίνεται, γεγονός που το προφυλάσσει από τον κίνδυνο σκισίματος, ενώ είναι άοσμο και άγευστο. Παράλληλα καταπολεμά τα μικρόβια και τα βακτήρια που προκαλούν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και έχει σπερματοκτόνο δράση.

Η ιδέα για τη δημιουργία του νέου αυτού προφυλακτικού ανήκει στον καθηγητή βιοϊατρικής Τεχνολογίας και συνιδρυτή της εταιρίας Eudeamon Ρόμπερτ Γκόρκιν, ο οποίος μελετούσε υλικά από υδρογέλη στο εργαστήριό του, όταν το 2013 διάβασε ένα άρθρο για το Ιδρυμα του Μπιλ Γκέιτς, που έκανε έκκληση για πιο «ασφαλές σεξ». Αναρωτήθηκε αν το δικό του υλικό θα μπορούσε να βοηθήσει τον Αμερικανό μεγιστάνα να πετύχει τον σκοπό του. Η ομάδα του κέρδισε την επιχορήγηση του ιδρύματος και προχώρησε στην περαιτέρω επεξεργασία του υλικού, το οποίο προσφάτως πήρε επιχορήγηση από την κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας για να χρησιμοποιηθεί σαν προφυλακτικό. Η εταιρία Eudaemon εκτιμά ότι θα διατεθεί στην αγορά εντός δύο ετών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ