Τους έκοψαν οι… ψείρες

❱❱ Πέντε υποψήφιοι σε εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης πιάστηκαν «καλωδιωμένοι»

Η παροιμία «το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση έξι υποψήφιων οδηγών, που έδιναν θεωρητικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης. Οι πέντε εξ αυτών πιάστηκαν να παίρνουν τις απαντήσεις με «ψείρες» και άλλα ηλεκτρονικά μέσα, ενώ ο τελευταίος δεν εμφανίστηκε καν στο εξεταστικό κέντρο και έστειλε άλλο πρόσωπο στη θέση του, με αποτέλεσμα στο τέλος να «κοπούν» όλοι!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, συνολικά καταγράφηκαν πέντε περιστατικά υποψήφιων οδηγών, οι οποίοι πήγαν «καλωδιωμένοι» να δώσουν εξετάσεις στις υπηρεσίες Μεταφορών Δυτικής και Ανατολικής Αττικής.

Οι επιτροπές εξέτασης στη Δυτική Αττική έπιασαν στα πράσα δύο υποψηφίους, οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν τα θεωρητικά χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά μέσα υποβοήθησης, ενώ τσάκωσαν ακόμα έναν, όταν επιχείρησε να δώσει εξετάσεις στη θέση του προγραμματισμένου υποψηφίου. Στην υπηρεσία της Ανατολικής Αττικής, άλλα τρία άτομα προσπάθησαν να περάσουν διά της… πλαγίας τις εξετάσεις χρησιμοποιώντας ακουστικά «ψείρες», όμως και αυτοί έγιναν αντιληπτοί από τους επιτηρητές!

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μόλις οι εξεταστές αντιλήφθηκαν τι πήγαν να κάνουν οι υποψήφιοι ενημέρωσαν τα τοπικά τμήματα ασφαλείας. Ετσι, οι δράστες δεν εγκατέλειψαν μόνο το όνειρο να πιάσουν τιμόνι, αλλά επιπλέον δεν γλίτωσαν την επίσκεψη στο αστυνομικό τμήμα, όπου κλήθηκαν να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις.

Τον περασμένο Ιούνιο οι επιτηρητές καθηγητές σε εξεταστικό κέντρο της Κω, όπου διεξάγονταν πανελλαδικές εξετάσεις, είχαν κάνει «τσακωτή» μία 17χρονη, η οποία είχε κρύψει πάνω της ένα κινητό και στο αυτί της είχε τοποθετήσει μια ασύρματη «ψείρα» ακουστικό, μέσω του οποίου βρισκόταν σε… ανοιχτή γραμμή με συγγενή της που της υπαγόρευε τις απαντήσεις των θεμάτων στην Ιστορία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ