Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Η «μαύρη αγορά» δοτών σπέρματος

Τη «μαύρη αγορά» των σούπερ δοτών σπέρματος στις ΗΠΑ...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος για τον χωρισμό του: «Είναι ένας μικρός θάνατος»

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου...

Το… πολύ sexting οδηγεί στην απιστία

❱❱ Η ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων με σέξι φωτογραφίες ανάμεσα σε ζευγάρια μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν καλύτερο σεξ καλό θα ήταν να ανταλλάσσουν ερωτικά μηνύματα με σέξι φωτογραφίες τους στο κινητό, συμβουλεύουν ερευνητές, προειδοποιώντας όμως παράλληλα να μην το… παρακάνουν, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να στείλουν τον ερωτικό σύντροφό τους σε… άλλο κρεβάτι.

Η ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Περντιού των ΗΠΑ, με επικεφαλής την καθηγήτρια Ψυχολογίας Μισέλ Ντρούιν, παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνάς της για το sexting, όπως αποκαλείται στα αγγλικά η ανταλλαγή μηνυμάτων που περιλαμβάνουν γυμνές φωτογραφίες και σέξι λόγια, στο συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ενωσης στο Σαν Φρανσίσκο.

Περισσότεροι από 600 ενήλικες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, οι οποίοι διατηρούσαν μόνιμη σχέση, απάντησαν σε ερωτηματολόγιο των ερευνητών. Οι ερωτήσεις αφορούσαν τις σεξουαλικές συνήθειές τους, την αυτοεκτίμησή τους, κατά πόσον ήταν ικανοποιημένοι από τη σχέση τους, τον βαθμό της δέσμευσής τους, πόσο συχνά καβγάδιζαν και αν παρακολουθούσαν πορνό.

Ευτυχισμένοι

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες δεν έκαναν sexting και δήλωναν το ίδιο ευτυχισμένοι στη σχέση τους με όσους αντάλλασσαν σέξι μηνύματα. Τα πράγματα άλλαζαν όμως όταν η ερώτηση αφορούσε την ικανοποίησή τους από τη σεξουαλική ζωή τους. Οσοι έκαναν sexting ήταν μακράν πιο ικανοποιημένοι από το σεξ με τον παρτενέρ τους. «Το sexting μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια να κάνουν πιο πικάντικη την ερωτική ζωή τους, αλλά διαπιστώσαμε επίσης και την αρνητική πλευρά του, όταν γίνεται πάρα πολύ συχνά» δήλωσε ο Ντρούιν.

Αυτό διότι, σύμφωνα με τον καθηγητή, συνήθως όσοι επιδίδονται με μανία στο sexting είναι πιο ανασφαλείς στη σχέση τους. Είναι πιο πιθανό να επικεντρώνονται μόνο στο σεξουαλικό κομμάτι της σχέσης τους, παραμελώντας άλλα σημαντικά στοιχεία των ερωτικών δεσμών, όπως οι συζητήσεις, η διάθεση να ακούσουν τα προβλήματα του άλλου και να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί.

Οσοι κάνουν sexting διάφορες φορές την εβδομάδα ή πολλές φορές την ημέρα είχαν προβλήματα στη σχέση τους. Σύμφωνα με την έρευνα ήταν πιθανότερο να καβγαδίζουν με το άλλο τους μισό, να παρακολουθούν πορνό, να έχουν αμφιβολίες για τη σχέση τους και να φλερτάρουν με άλλα άτομα στο διαδίκτυο, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανές απιστίες.

Σε περίπτωση μάλιστα που η σχέση βασίζεται σε τόσο μεγάλο βαθμό στην ανταλλαγή μηνυμάτων, οι πιθανότητες να… ξεπορτίσει ο ένας από τους δύο παρτενέρ είναι μεγαλύτερες, αν λάβει κανείς υπόψη του έρευνα του πανεπιστημίου της Ιντιάνα. Μελετώντας το περιεχόμενο των μηνυμάτων 109 φοιτητών κολεγίων οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες δεν έλεγαν την αλήθεια ο ένας στον άλλον, καθώς σχεδόν τα μισά από τα μηνύματα περιείχαν ψέματα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...