ΠΟΕΔΗΝ: Ευθύνες σε κυβέρνηση – Περιφέρεια Αττικής για την εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου

❱❱ Τρεις θάνατοι και 17 νέα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, γεγονός που καταδεικνύει ότι η επιδημία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η ΠΟΕΔΗΝ ρίχνει την ευθύνη για την ανησυχητική εξάπλωση του ιού στις περιοχές της Αττικής στην κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής.

«Προτεραιότητα για την κυβέρνηση έχουν τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και όχι οι ψεκασμοί που θα έσωζαν ζωές. Η Περιφέρεια Αττικής δεν φρόντισε να κάνει τους κατάλληλους ψεκασμούς στην περιοχή ευθύνης της, προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία των κατοίκων. Ούτε τώρα ευαισθητοποιείται για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «μόνο στο Θριάσιο Νοσοκομείο έχουν νοσηλευτεί περί τα δέκα περιστατικά από τη Δυτική Αττική, εκ των οποίων δυο από την περιοχή των Μεγάρων κατέληξαν», ενώ πολλές περιοχές έχουν τεθεί σε επιτήρηση και επιφυλακή, όπως και σε Νίκαια, Κορυδαλλό, Δραπετσώνα, Σαλαμίνα.

Η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά ότι θα υπάρξει πρόβλημα σε επάρκεια αίματος, καθώς «απαγορεύτηκαν οι αιμοληψίες στους κατοίκους των περιοχών που έχουν τεθεί σε επιτήρηση. Μάλιστα, στα νοσοκομεία Θριάσιο και Νίκαια ουσιαστικά έχουν σταματήσει οι αιμοδοσίες». Σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της νόσου του ΚΕΕΛΠΝΟ, από την αρχή του καλοκαιριού έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα 60 περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Από τους ασθενείς που διαγνώστηκαν με τη νόσο, 48 παρουσίασαν εκδηλώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ή και οξεία χαλαρή παράλυση, και 12 είχαν ήπιες εμπύρετες εκδηλώσεις, όμοιες με ίωσης. Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν τρεις θάνατοι από τη νόσο ατόμων άνω των 70 ετών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ