Ο κροίσος Ριμπολόβλεφ ρίχνει στον Σκορπιό 165.000.000 ευρώ για χλιδάτη τουριστική μονάδα

❱❱ Τον νέο Σκορπιό θα είναι έτοιμος να παρουσιάσει σε 24 μήνες από σήμερα ο ιδιοκτήτης του, ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, όταν θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει η υπερπολυτελής τουριστική μονάδα…… έπειτα από το πράσινο φως που του έδωσε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 165.000.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, με πολλαπλά οφέλη, όπως 80 άμεσες θέσεις εργασίας εξάμηνης διάρκειας και 40 θέσεις εργασίας εννιάμηνης διάρκειας.

Στο πρώην νησί του Ωνάση, σύμφωνα με το business plan της εταιρίας ΜΥΚΗΝΑΙ Α.Ε., θα δημιουργηθούν το κυρίως τουριστικό συγκρότημα Α, δύο επιπέδων, που θα διαθέτει πέντε VIP δωμάτια, συνολικής χωρητικότητας 16 ατόμων, τρεις πισίνες και τεχνητή λίμνη με υποδομές διασκέδασης. Στο κάτω επίπεδο θα υπάρχουν επίσης VIP δωμάτια, SΡΑ, νυχτερινό κέντρο, αίθουσα σινεμά και χώροι ψυχαγωγίας.

Το κυρίως τουριστικό κατάλυμα Β θα περιλαμβάνει τρεις ισόγειους οικίσκους. Τη διώροφη βίλα Pink House, πολυαθλητική εγκατάσταση με γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, τένις, αμφιθέατρο 250 θέσεων και υπάρχει πρόβλεψη για αμπελώνα, οπωρώνα, θερμοκήπια, φάρμα, εγκαταστάσεις οικοτεχνικής προσομοίωσης παραγωγής προϊόντων, στάβλους και αρένα ιππασίας.

Ανακαίνιση

Στην αίτηση της εταιρίας προς την Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου είχε ζητηθεί, μεταξύ άλλων, η έγκριση συνολικής δόμησης επί του Σκορπιού 22.000 τ.μ., δηλαδή 4.000 υφιστάμενα προς ανακαίνιση και 18 νέα κτίσματα. Επίσης, η παραχώρηση της χρήσης των παραλιών με σκοπό την τοποθέτηση προσωρινών κατασκευών διημέρευσης, εστίασης και αναψυχής και η επέκταση της λιμενικής εγκατάστασης προκειμένου να ελλιμενίζονται τα σκάφη μεταφοράς των επισκεπτών.

Για την υλοποίηση των παραπάνω σχεδίων έχουν ζητηθεί και ενδεχομένως να χρειαστούν Προεδρικά Διατάγματα, αδειοδοτήσεις για την ηλεκτροδότηση, τις τηλεπικοινωνίες, την παροχέτευση νερού και των πρόσκαιρων υποδομών υποβοήθησης κατασκευής του έργου, αλλά και αδειοδότηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ