Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

«Εφυγε» ο Ελληνας αρχιτέκτονας του Τραμπ

❱❱ Ο ομογενής Κώστας Κονδύλης, γνωστός και ως «ο αυτοκράτορας των 86 ουρανοξυστών» στη Νέα Υόρκη, έχασε τη μάχη με τον καρκίνοΑπό τον
ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ

Τη μάχη με τον καρκίνο έχασε την Παρασκευή 17 Αυγούστου, στα 78 του χρόνια, ο διάσημος ομογενής αρχιτέκτονας Κώστας Κονδύλης, «ο αυτοκράτορας των 86 ουρανοξυστών», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούνταν.

Εκείνος έβαλε τη «σφραγίδα» του και στον εντυπωσιακό πύργο του σημερινού πλανητάρχη Trump World Tower, με τους 90 ορόφους, ένα από τα πιο ψηλά κτίρια της Νέας Υόρκης, που βρίσκεται στην πλατεία Ηνωμένων Εθνών, ενώ συνέδεσε και γενικότερα το όνομά του και την καριέρα του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε συντετριμμένη μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Instagram η αγαπημένη του φίλη, jetsetter και γλύπτρια Ντέλλα Ρούνικ, με την οποία οι φήμες τούς ήθελαν ζευγάρι πριν από μερικά χρόνια, την εποχή που εκείνη έμενε μόνιμα στο Μανχάταν. Κομψός, ευγενής, μπον βιβέρ και με πολλές κατακτήσεις στο γυναικείο φύλο, αυτός ηταν ο Κώστας Κονδύλης! Από τον πρώτο του γάμο με την Αμερικανίδα σύζυγό του Γκρέτα απέκτησε την κόρη του Κατερίνα και από τη δεύτερη σύζυγό του Λόρι, την οποία έχασε το 1997 από καρκίνο, απέκτησε την κόρη του Αλεξία, interior designer και επικεφαλής σήμερα της θυγατρικής Kondylis design.

Ο διεθνούς φήμης Ελληνας αρχιτέκτονας ζούσε σε ένα μοναδικής αισθητικής διαμέρισμα στο Upper East Side, απέναντι από τετραώροφη μονοκατοικία της Μαντόνα, ενώ τα Σαββατοκύριακα μετακόμιζε στην εξοχική κατοικία του στο Σαουθάμπτον, όπου φύλαγε την ιδιωτική του συλλογή από αυτοκίνητα, καθώς το μεγάλο του όνειρο ήταν να γίνει σχεδιαστής αυτοκινήτων. Τα τελευταία χρόνια απέφευγε τις κοσμικές εμφανίσεις και έδινε την προσωπική του μάχη με τον καρκίνο, έχοντας πάντα στο πλευρό του τις κόρες του και την καλλονή σύντροφό του.

Καταγωγή από τη Σάμο

Ο Κώστας Κονδύλης γεννήθηκε στις 17 Απριλίου 1940 στην Μπουζουμπούρα της Κεντρικής Αφρικής από Ελληνες γονείς με καταγωγή από τη Σάμο και πέρασε σχεδόν ολόκληρη την παιδική ηλικία του στο Βελγικό Κονγκό! Το 1953 ήρθε με την οικογένειά του στην Αθήνα, και έξι χρόνια αργότερα αποφοίτησε από τη Σχολή Αναβρύτων. Στη συνέχεια σπούδασε Αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, ενώ έκανε το μάστερ του στο Columbia University της Νέας Υόρκης.

Στα 50 χρόνια επαγγελματικής πορείας του θα σχεδιάσει περισσότερα από 86 κτίρια, αλλάζοντας τη γραμμή του ορίζοντα της Νέας Υόρκης. Η συνάντησή του και η συνεργασία του με τον Μίδα των ακινήτων Ντόναλντ Τραμπ θα σημαδέψει την καριέρα του και η «χημεία» Τραμπ – Κονδύλη θα δώσει ζωή σε μερικά από τα πιο εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, όπως τα Trump Plaza, Trump International Hotel and Tower, Trump World Tower και Silver Towers, τα οποία όμως αμφισβητήθηκαν για την ομοιομορφία και την αισθητική τους από πολλούς διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες.

Το 2007 η εταιρία του Kondylis Architecture PC ανακαίνισε το ιστορικό ξενοδοχείο «Plaza», στο οποίο διαθέτουν διαμερίσματα οι εφοπλιστές Γιάννης Κούστας, Γιάννης Φράγκος και Χάρης Βαφειάς.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...