Βουρ στα γλυκά χωρίς αναστολές

❱❱ Ειδικοί βρήκαν τρόπο να μειώσουν κατά 40% την ποσότητα της ζάχαρης στους γευστικούς πειρασμούςΗ φράση «γλυκιά σαν αμαρτία» μπορεί να χάσει κάτι από την αμαρτωλή πλευρά της, καθώς οι επιστήμονες υπόσχονται να κρατήσουν τη γλυκύτητα στα γλυκά μειώνοντας τη ζάχαρη. 

Συγκεκριμένα, η ισραηλινή εταιρία τεχνολογίας τροφίμων DouxMatok ανακάλυψε τρόπο με τον οποίο οι γευστικοί κάλυκες που υπάρχουν στο στόμα μας θα απορροφούν το 100% της ζάχαρης και φιλοδοξούν ότι έτσι θα καταφέρουν να μειώσουν κατά 40% την ποσότητά της στα γλυκά και τα αναψυκτικά. Τα μόρια της ζάχαρης πρέπει να φτάνουν στους κάλυκες, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται στη γλώσσα, για να μεταφερθεί στον εγκέφαλο το μήνυμα της γλυκύτητας.

Ωστόσο, μόνο το 1/5 της ζάχαρης (20%) που χρησιμοποιείται στα γλυκά, στα μπισκότα και στη σοκολάτα φτάνει σε αυτούς τους υποδοχείς. Η υπόλοιπη ποσότητα τους παρακάμπτει και πάει κατευθείαν στο στομάχι, όπου μεταβολίζεται και μετατρέπεται σε λίπος, δίχως κανένα γευστικό κέρδος. Οι ειδικοί σε θέματα διατροφής προσπαθούσαν εδώ και χρόνια να μειώσουν τις ποσότητες της ζάχαρης στα γλυκά για να αντιμετωπίσουν την επιδημία παχυσαρκίας που μαστίζει τον πληθυσμό της Γης, αλλά είχαν αποτύχει.

Ωστόσο, οι ερευνητές της ισραηλινής εταιρίας βρήκαν τρόπο να αξιοποιούνται όλα τα μόρια της ζάχαρης μέσω μιας μεθόδου η οποία μιμείται τις τακτικές που επιστρατεύει η φαρμακοβιομηχανία για να μεταφέρονται οι δραστικές ουσίες στη σωστή δόση και στοχευμένα στο σημείο του οργανισμού όπου πρέπει να δράσουν.

Συγκεκριμένα, «έντυσαν» με μόρια ζάχαρης μικροσκοπικά σωματίδια από άγευστα μεταλλικά στοιχεία, όπως το διοξείδιο του πυριτίου. Με αυτόν τον τρόπο διαπιστώθηκε πειραματικά, όπως αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Times» του Λονδίνου, ότι τα μόρια της ζάχαρης κατακάθονται στους γευστικούς κάλυκες και μένουν εκεί περισσότερο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ