Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

«Παρκαρισμένη» η δωρεά!

❱❱ Τα 500.000 € του Βαγγέλη Μαρινάκη για την επισκευή σχολείων στην Κεφαλλονιά μετά τον σεισμό του 2014 δεν έχουν αξιοποιηθεί από τον δήμοΣτις 26 Ιανουαρίου του 2014 o Εγκέλαδος δοκιμάζει τις αντοχές της Κεφαλλονιάς. Η σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ σκορπά τον πανικό στους κατοίκους και προκαλεί καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα και υποδομές, κυρίως στο Ληξούρι και στα βόρεια του νησιού. 

Ο «χορός» των Ρίχτερ συνεχίζεται και οι τοπικές Αρχές, με τη συνδρομή των ειδικών, ξεκινούν την καταγραφή των «τραυματισμένων» κτιρίων, ανάμεσά τους και σχολικά συγκροτήματα.
Λίγες ημέρες αργότερα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης ανακοινώνει ότι θα διαθέσει το ποσό των 500.000 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση για τις επισκευαστικές εργασίες που πρέπει να γίνουν στα σχολεία του Ληξουρίου και του Αργοστολίου. Ο δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης υποδέχεται γεμάτος χαμόγελα αντιπροσωπία των «ερυθρολεύκων» και υπόσχεται ταχεία αποκατάσταση των ζημιών.

Η πραγματικότητα θα τον διαψεύσει. Σήμερα, 4,5 και πλέον χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό, τα λεφτά της χορηγίας αγνοούνται! Το τραγελαφικό σε αυτή την ιστορία, που φανερώνει και την ολιγωρία των τοπικών Αρχών στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, είναι ότι η δωρεά θα χρησιμοποιηθεί, τελικά, για την ανακατασκευή ενός και μόνο σχολείου, για το οποίο οι σχετικές μελέτες, αφού αράχνιασαν στα συρτάρια των αρμοδίων, ολοκληρώθηκαν μόλις τον περασμένο μήνα! Ακόμη και σήμερα ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει πότε και αν θα ξεκινήσουν τα έργα.

Δεν έχει εγκριθεί

Τα ερωτήματα για την τύχη των χρημάτων του Ολυμπιακού επανήλθαν στο προσκήνιο πριν από λίγο καιρό, ύστερα από δημοσιεύματα τοπικών μέσων που άφηναν αιχμές για τη στάση του Δήμου Κεφαλλονιάς.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε το kefaloniapress.gr, «αυτή η δωρεά δεν έχει γίνει αποδεκτή από την οικονομική επιτροπή, δεν έχει εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο και δεν έχει περάσει στα έσοδα του δήμου». Στο ίδιο δημοσίευμα οι συντάκτες αναρωτιούνται: «Υπάρχει τελικά η δωρεά Μαρινάκη; Αν ναι, πώς αξιοποιήθηκε και σε ποια έργα; Αν όχι, γιατί έμεινε αναξιοποίητη; Για πόσα χρόνια θα την κρατά στα ταμεία του ο Ολυμπιακός ώσπου να την αποδεχθούμε;». Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι οι διαδικασίες κινήθηκαν με τους γνωστούς ρυθμούς χελώνας και πως τα λεφτά υπάρχουν και περιμένουν…

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι μελέτες για την ανακατασκευή των σχολικών κτιρίων που επλήγησαν από τον σεισμό του 2014 ολοκληρώθηκαν πριν από έναν μήνα. Οπότε τώρα θα δοθούν τα χρήματα της χορηγίας προκειμένου να κατασκευαστεί ένα από τα σχολεία που καταστράφηκε. Μας έχουν πάρει και τηλέφωνο οι άνθρωποι του κ. Μαρινάκη και λένε ότι βιάζονται και αυτοί ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία». Ελλάς το… μεγαλείο σου!

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...