Μπήκαν μπουλντόζες

❱❱ Αρχισαν στο Μάτι οι κατεδαφίσεις των κτιρίων που κρίθηκαν ακατάλληλα μετά τη φονική πυρκαγιάΑρχισαν χθες το πρωί στo Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι οι πρώτες κατεδαφίσεις κτιρίων που είχαν χαρακτηριστεί «κόκκινα» στις αυτοψίες που είχαν γίνει μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, με αποτέλεσμα να κριθούν ακατάλληλα για να κατοικηθούν. 

Σημειώνεται ότι στην περιοχή βρέθηκε χθες και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος δήλωσε ότι το υπουργείο αναλαμβάνει το ίδιο να προβεί στο έργο των κατεδαφίσεων και στην απομάκρυνση των υλικών κατεδάφισης, εφόσον το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες.
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι χορηγείται το επίδομα ενοικίου σε όσους δεν μπορούν να επισκευάσουν το σπίτι τους ή για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η επισκευή.

Επικίνδυνα υλικά

Επίσης, από χθες συνεργεία με ειδικές στολές απομακρύνουν από το Κόκκινο Λιμανάκι επικίνδυνα υλικά, όπως καμένα ελενίτ και καμινάδες, που αποτελούν εστίες αμιάντου. Για τις παραπάνω εργασίες το υπουργείο Υποδομών έχει «επιστρατεύσει» πιστοποιημένη εταιρία για τη διαχείριση επικίνδυνων υλικών και την εναπόθεσή τους σε πιστοποιημένα -από την Ευρωπαϊκή Ενωση- σημεία.

Την ίδια στιγμή, κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα εξελίσσεται η διαδικασία αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, συνολικά έχουν κατατεθεί 4.090 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 1.400 κατατέθηκαν στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, οι 1.644 στον Δήμο Μαραθώνα, οι 607 στον Δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 437 στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ