Από Ρόδο βγαίνει διάνοια!

❱❱ Πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο συνέδριο στον 24χρονο βιολόγο Ηλία Κουζουκάκη και στην έρευνά του για τον καρκίνο του δέρματοςΜία πολύ σημαντική έρευνα γύρω από τον καρκίνο του δέρματος παρουσίασε 24χρονος Ροδίτης σε παγκόσμιο ιατρικό συνέδριο στην Αγγλία για την οποία διακρίθηκε μεταξύ των συναδέλφων του και κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του. 

Ο Ηλίας Κουζουκάκης, που έβαλε το δικό του λιθαράκι στη μάχη για την καταπολέμηση της νόσου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί των ιπποτών.

Τα τελευταία χρόνια διανύει πετυχημένη πορεία στο εξωτερικό ως ανοσολόγος – βιολόγος που εξειδικεύεται στον καρκίνο.

Στις 11 Αυγούστου ο 24χρονος συμμετείχε στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ακαδημίας και Ερευνας που διεξήχθη στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Μεταξύ των 600 και πλέον καταξιωμένων γιατρών και επιστημόνων που δήλωσαν συμμετοχή για να παρουσιάσουν τις εργασίες τους από χώρες όλου του κόσμου (Ινδία, Κίνα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδάς, Ιαπωνία και Κορέα) κατόρθωσε να του απονεμηθεί το πρώτο βραβείο για την έρευνά του.

Ο νεαρός επιστήμονας συμμετείχε στην κατηγορία Εργαστηριακή Ερευνα και η έρευνα που παρουσίασε σε κριτές και κοινό αφορούσε το επιθετικό μελάνωμα, το οποίο θεωρείται μία από τις σοβαρότερες ασθένειες.

Οπως είπε στη «Ροδιακή», στην έρευνά του αναγνώρισε έναν βιολογικό στόχο (Ran GTPase) στο μελάνωμα και απέδειξε ότι είναι το αδύνατο σημείο του, καθώς μπλοκάροντας την έκφραση αυτής της πρωτεΐνης ο πολλαπλασιασμός των καρκινικών κυττάρων μειώνεται σημαντικά. Πρόκειται για ένα στοιχείο που παρουσιάστηκε πρώτη φορά και θα αποτελέσει την αρχή για τη δημιουργία φαρμάκων για την καλύτερη καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος.

Ο Ροδίτης επιστήμονας αποφοίτησε από το University of South Wales με αντικείμενο Human Biology και συνέχισε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο Nottingham MSc Microbiology and Immunology. Κατόπιν εργάστηκε στο Queen’s Medical Centre, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό νοσοκομείο της Ευρώπης, όπου πήρε εξειδίκευση στην Παθολογία (καρκινική βιολογία).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ