Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Χάος από blackout στην Αθήνα!

❱❱ Κυκλοφοριακό κομφούζιο, υπολειτουργούσε το μετρό, δεκάδες εγκλωβισμένοι σε ασανσέρΔύο σοβαρά περιστατικά σε εγκαταστάσεις του ΑΔΜΗΕ τον τελευταίο μήνα δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά, την ίδια στιγμή που η διοίκησή του διαβεβαίωνε τους πολίτες ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του συστήματος και την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση της Αττικής. 

Εναν μήνα μετά τη φωτιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) του Αγίου Στεφάνου, για την κατάσβεση της οποίας χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, χθες οι κάτοικοι της Αττικής έζησαν το πρώτο μεταμνημονιακό μπλακάουτ. 
Μέσα σε λίγα λεπτά από τη διακοπή του ρεύματος παρουσιάστηκαν σοβαρότατα προβλήματα, που επηρέασαν τη λειτουργία του μετρό – είχε διακοπεί η κυκλοφορία των συρμών σε τμήμα της γραμμής 2, υπολειτουργούσε, χωρίς στάσεις στο Σύνταγμα, και η γραμμή 3, και του τραμ, ενώ οι οδηγοί έφτασαν στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

19936922

Η βλάβη στο ΚΥΤ Παλλήνης προκάλεσε διακοπές ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές στα βόρεια και τα νότια προάστια του λεκανοπεδίου, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας. Πολλοί φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους. Περισσότερες από 100 κλήσεις δέχτηκε και η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας. 

Λίγη ώρα αργότερα η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε: «Σήμερα (σ.σ.: χθες) στις 14.12 λόγω βλάβης, που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής. Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα». 

19936801

Στις 4 το απόγευμα η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποστήριζε πως «οι ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης ξεκίνησαν αμέσως με αποτέλεσμα οι μισές περιοχές να έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί. Εντός των επόμενων δύο ωρών αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου». Τελικά λίγο μετά τις 6 η βλάβη αποκαταστάθηκε και η ταλαιπωρία έλαβε τέλος. Σε νέα ανακοίνωσή του ο ΑΔΜΗΕ ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος, συμπληρώνοντας πως τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Σταδιακά από τις 3 το απόγευμα είχε επανέλθει η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις περιοχές της Αττικής που είχαν βρεθεί εκτός δικτύου ΔΕΗ. Εκτός από το κέντρο της Αθήνας, χωρίς ρεύμα είχαν μείνει τα Μελίσσια, το Ψυχικό, το Χαλάνδρι, η Παλλήνη, η Κηφισιά, η Δάφνη, η Καισαριανή, η Καλλιθέα, η Αργυρούπολη, τμήματα της Νέας Σμύρνης κ.ά.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...