Εστιάτορας στην Κομοτηνή δεν είχε κόψει αποδείξεις αξίας 87.000 ευρώ!

❱❱ Για τουλάχιστον ένα εξάμηνο ένας ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Κομοτηνή κορόιδευε συστηματικά την Εφορία, καθώς από την αρχή του χρόνου δεν είχε εκδώσει 1.800 αποδείξεις συνολικής αξίας 87.000 ευρώ! Πλέον καλείται να πληρώσει βαρύ πρόστιμο, κυρίως όμως να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των πελατών του, στους οποίους… πάσαρε τις πλαστές αποδείξεις.

Οι θαμώνες της επιχείρησης, η οποία γέμιζε καθημερινά από κόσμο, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι πίσω από τα πλατιά χαμόγελα του ταβερνιάρη κρυβόταν η έντονη επιθυμία του για κέρδος. Αφού τελείωναν το φαγητό τους, έφευγαν από το κατάστημα ευχαριστημένοι, αγνοώντας ότι οι αποδείξεις που είχαν πάρει δεν ήταν γνήσιες, αλλά είχαν εκδοθεί από αδήλωτη ταμειακή μηχανή.

Εκτός από τον εστιάτορα στην «τσιμπίδα» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πιάστηκαν ένας έμπορος αγροτικών προϊόντων στις Σέρρες, ο οποίος εξέδωσε εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας 450.000 ευρώ, και ο ιδιοκτήτης εταιρίας μαρμάρων στην ανατολική Μακεδονία, που «ξέχασε» να δηλώσει 700.000 ευρώ έσοδα και θα πληρώσει πρόστιμο 410.000 ευρώ!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, η παραβατικότητα στη βόρεια Ελλάδα χτύπησε «κόκκινο» κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, αγγίζοντας το 62% επί των προληπτικών ελέγχων, έναντι 54% πέρυσι. Το ίδιο διάστημα έγιναν 2.902 προληπτικοί έλεγχοι και 102 έρευνες για απάτες ΦΠΑ, έναντι 2.118 ελέγχων και 59 ερευνών στο πρώτο εξάμηνο του 2017.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ