Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Τα «κοράκια» του internet «πέθαναν» τον Γαβρά

❱❱ Πανικός από μακάβρια fake news που έμπλεξαν και τη νέα υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά«Είμαι ζωντανός και σας διαβεβαιώ πιο καλά από ποτέ». Με αυτή τη φράση ο διεθνούς φήμης Ελληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς θέλησε να διαψεύσει μέσω ΕΡΤ τη fake είδηση του θανάτου του, η οποία μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας έκανε τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας πανικό στα social media.

Και κανείς δεν θα το πίστευε τόσο εύκολα, αν στην αποτροπιαστική φάρσα δεν εμπλεκόταν και το όνομα της νέας υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά.

Ηταν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι χθες, όταν τα ελληνικά sites αναμετέδωσαν μια υποτιθέμενη δήλωση της νέας υπουργού Πολιτισμού για τον «θάνατο» του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, την οποία φέρεται ότι είχε κάνει στο twitter της. «Επείγον. Μόλις ενημερώθηκα από το Παρίσι την είδηση του θανάτου του Ελληνα σκηνοθέτη και παραγωγού Κώστα Γαβρά. Οι επίσημες ανακοινώσεις σε λίγο» ανέφερε το υποτιθέμενο tweet της υπουργού, με αποτέλεσμα σχεδόν το σύνολο των διαδικτυακών μέσων, με βαρύγδουπους τίτλους, να ανακοινώνουν το δυσάρεστο νέο… Χωρίς καμία διασταύρωση, χωρίς κανένα άλλο στοιχείο.

Πήραν την «είδηση» και την ανέβασαν χωρίς ίχνος ρεπορτάζ!

Χρειάστηκε να παρέμβει η ίδια η υπουργός τόσο μέσω twitter όσο και μέσα από την ΕΡΤ, για να αποδώσει την είδηση σε κακόγουστη φάρσα. «Δεν ήταν δική μου η ανάρτηση, δεν ήταν δικός μου ο λογαριασμός στον οποίο χρησιμοποιήθηκε το όνομά μου» δήλωσε αργότερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η νέα υπουργός Πολιτισμού.

Η κυρία Ζορμπά διεμήνυσε επίσης ότι έχει καταφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διερεύνηση της υπόθεσης. «Δυστυχώς οι επιθέσεις με fake news δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο… Ηταν μια κακόβουλη και μακάβρια επίθεση» πρόσθεσε η υπουργός, η οποία φέρεται με τη σειρά της ότι έπεσε θύμα του Ιταλού δημοσιογράφου Tommaso Debenedetti.

Από την ΕΡΤ και την εκπομπή «Δεύτερη ματιά», με τον Μανώλη Κοττάκη και την Κατερίνα Ακριβοπούλου, επικοινώνησαν και με τον Κώστα Γαβρά, ο οποίος ανέφερε χαριτολογώντας: «Μου τηλεφώνησε μια δημοσιογράφος και μου είπε ότι πέθανα. 

Είναι περίεργα πράγματα αυτά. Κάποια κακά νέα που γίνονται ως αστεία από κάποιους, μέχρι να διερευνηθούν, γίνονται πιστευτά από την κοινή γνώμη. Πέρασα τους τελευταίους δύο μήνες στην Ελλάδα ως τουρίστας». Και έκλεισε λέγοντας: «Είμαι πάρα πολύ καλά, σας διαβεβαιώνω».

Ιταλός «δημοσιογράφος» ο φαρσέρ, που έχει στείλει πρόωρα στον άλλο κόσμο κι άλλες διασημότητες

O Ιταλός δημοσιογράφος Tommaso Debenedetti φέρεται ότι είναι ο υπεύθυνος της ψευδούς είδησης του θανάτου του διεθνούς φήμης Ελληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά και ο άνθρωπος που παγίδευσε τη νέα υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

O Debenedetti φέρεται ότι έχει δημιουργήσει έναν λογαριασμό στο twitter από τον Φεβρουάριο του 2018, στον οποίο αλλάζει το username, ανάλογα με το «θύμα» που επιλέγει κάθε φορά. Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που έχει απασχολήσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με fake ειδήσεις, προκαλώντας πανικό στο διαδίκτυο.

dht 3108 016 cmyk

Σύμφωνα με τη Wikipedia, ο Debenedetti από το 2011 έχει δημιουργήσει διάφορους ψεύτικους λογαριασμούς στο twitter στο όνομα διάσημων προσωπικοτήτων. Ο εν λόγω δημοσιογράφος έχει καταφέρει να κοροϊδέψει Μέσα διεθνούς κύρους, όπως οι «New York Times», ο «Guardian» και η «USA Today».

Ο ίδιος σε παλαιότερες δηλώσεις του στον «Guardian» έχει υποστηρίξει ότι με τη δράση του προσπαθεί να δείξει πόσο αναξιόπιστα είναι τα social media ως πηγή ειδήσεων.

«Τα social media είναι η πιο δύσκολα επαληθεύσιμη πηγή ενημέρωσης στον κόσμο, αλλά τα ΜΜΕ την εμπιστεύονται λόγω της ανάγκης τους για ταχύτατη πληροφόρηση» έχει πει.

Ο Κώστας Γαβράς είναι το τελευταίο «θύμα» του πανούργου Ιταλού. Τα προηγούμενα χρόνια είχε «πεθάνει» τους Πάπα Βενέδικτο XVI, Φιντέλ Κάστρο, τον Σύρο πρόεδρο Ασαντ, τον Πέδρο Αλμοδόβαρ και πολλούς άλλους, ενώ έχει δημοσιεύσει και πολλές ψεύτικες συνεντεύξεις, μεταξύ άλλων του Δαλάι Λάμα.

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....