Στο φως ο τόπος του πρώτου θείου θαύματος!

❱❱ Την τοποθεσία όπου ο Ιησούς έκανε το πρώτο θαύμα του μετατρέποντας το νερό σε κρασί πιστεύουν ότι ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο Ισραήλ. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως χριστιανικά σύμβολα αλλά και επιγραφές στα ελληνικά σε σημείο όπου, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πρώτοι χριστιανοί συνέρρεαν για να προσευχηθούν στον χώρο όπου είχε γίνει ο Γάμος της Κανά, που περιγράφεται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη.

Επί αιώνες οι προσκυνητές κατευθύνονταν στην πόλη του βόρειου Ισραήλ Καφρ Κανά, πιστεύοντας ότι αυτός είναι ο χώρος όπου ο Ιησούς έκανε το θαύμα. Ωστόσο, η επιστημονική κοινότητα είναι διαιρεμένη, καθώς πολλοί δίνουν δίκιο στους προσκυνητές, ενώ άλλοι διαφωνούν. Ευρήματα που ανακάλυψαν αρχαιολόγοι σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από την Καφρ Κανά τους κάνουν να πιστεύουν ότι εντόπισαν την πραγματική Κανά της εποχής του Ιησού Χριστού.

Πρόκειται για τον αρχαίο εβραϊκό οικισμό Κιρμπέτ Κανά ο οποίος είχε κατοικηθεί από το 323 π.Χ μέχρι το 324 μ.Χ.

Οι ανασκαφές έφεραν στο φως ένα δίκτυο από τούνελ, στους τοίχους των οποίων εντοπίστηκαν χαραγμένοι σταυροί αλλά και επιγραφές, που μεταξύ άλλων έγραφαν στα ελληνικά τις λέξεις «Κύριε Ιησού». Ανακαλύφθηκαν επίσης βωμός και ένα ράφι στο οποίο υπήρχε ό,τι απέμεινε από ένα πέτρινο αγγείο. Δίπλα από αυτό υπήρχε χώρος για άλλα πέντε παρόμοια αγγεία.

23 f3 dsc03778

Οπως επισημαίνουν οι αρχαιολόγοι, έξι τέτοια βάζα, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, περιείχαν το νερό το οποίο μετατράπηκε σε κρασί από τον Ιησού.

Ο υπεύθυνος των ανασκαφών Τομ ΜακΚόλοου, σύμφωνα με την «Daily Mail», δήλωσε ότι άλλες τρεις τοποθεσίες ήταν υποψήφιες για την πραγματική Κανά, ωστόσο σε καμία δεν βρέθηκαν τόσες πολλές αποδείξεις όσες στην Κιρμπέτ Κανά.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ