Αρχισαν τα όργανα στον ΟΑΣΘ

❱❱ Εργαζόμενοι στον οργανισμό και στα ΚΤΕΛ δημιούργησαν τη δική τους κομπανία, με 20μελή ορχήστρα!Ο ΟΑΣΘ δεν μεταφέρει μόνο τον κόσμο με τα λεωφορεία του, τον ψυχαγωγεί κιόλας, καθώς διαθέτει τη δική του κομπανία… Ρεμπέτικα, λαϊκά, έντεχνα, αλλά και παραδοσιακά, από μακεδονίτικα και θρακιώτικα μέχρι ποντιακά και νησιώτικα, αποτελούν το ρεπερτόριο της 20μελούς ορχήστρας, η οποία απαρτίζεται από εργαζομένους στον ΟΑΣΘ και στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πολυετή εμπειρία ως μουσικοί σε διάφορα σχήματα.

«Τρία μέλη της ορχήστρας παίζουν μπουζούκι, δύο αρμόνιο, άλλοι δύο ντραμς, ένας τουμπελέκι, ένας ποντιακή λύρα και άλλοι δύο κιθάρα. Και βέβαια, έχουμε τραγουδίστριες και τραγουδιστές. Είμαστε μια ωραία παρέα, που το σλόγκαν μας είναι: “Σας ταξιδεύουμε το πρωί με το λεωφορείο και το βράδυ με τη μουσική”» λέει ο διοικητικός και καλλιτεχνικός υπεύθυνος της ορχήστρας, που είναι παράλληλα και ιδρυτής της, Θανάσης Σκορδάς.

f2 11

Η Ορχήστρα ΟΑΣΘ, όπως ονομάζεται, έχει πλούσιο καλλιτεχνικό έργο και μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 35 εμφανίσεις σε εκδηλώσεις, ενώ έχει κάνει και συναυλίες.

«Οι δράσεις μας έχουν ψυχαγωγικό, κυρίως όμως φιλανθρωπικό σκοπό. Κανένα μέλος της ορχήστρας δεν αμείβεται – όλοι είμαστε εθελοντές. Αυτή την περίοδο αναμένουμε αδειοδότηση από την ΑΕΠΙ για την έκδοση του πρώτου cd μας με γνωστά, αγαπημένα ελληνικά τραγούδια! Οποια έσοδα θα τα διαθέσουμε σε ίδρυμα της Θεσσαλονίκης» υπογραμμίζει ο κ. Σκορδάς.

Ρεπερτόριο

Η Ορχήστρα ΟΑΣΘ, που ιδρύθηκε το 2013, ανήκει στο Αλληλοβοηθητικό Σωματείο των εργαζομένων και εμφανίζεται είτε ως ευέλικτο σχήμα πέντε έξι μουσικών είτε με διευρυμένη σύνθεση, ανάλογα με τις ανάγκες της εκδήλωσης στην οποία συμμετέχει, βάσει των οποίων άλλωστε γίνεται και η προσαρμογή του ρεπερτορίου.

3 2 

«Ως μέλος της διοίκησης του Αλληλοβοηθητικού Σωματείου γνώριζα ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ κ.ά. Είδα ότι υπήρχε ένα… μουσικό κενό. Απηύθυνα κάλεσμα στους συναδέλφους και, κάπως έτσι, άρχισαν όλα» περιγράφει ο κ. Σκορδάς, ο οποίος είναι αριστούχος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης στο φαγκότο. 

 f3 1

Οσο για τις πρόβες, αυτές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, χειμώνα – καλοκαίρι, σε επαγγελματικό στούντιο, και καθεμιά διαρκεί τρεις ώρες.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ