Εσωσε τραυματισμένο μπούφο στο Δέλτα Καλαμά

❱❱ Εναν τραυματισμένο μπούφο βρήκε τυχαία ένας πολίτης που επόπτευε την προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Καλαμά στην Ηπειρο. Το σπάνιο πτηνό, το οποίο είχε βρει καταφύγιο στον υγρότοπο, δεν μπορούσε να πετάξει και παρέμενε κουρνιασμένο και τρομαγμένο στο έδαφος.

Αμέσως ο άνδρας ενημέρωσε το προσωπικό φύλαξης του αρμόδιου φορέα που έσπευσε στο σημείο όπου του υπέδειξε και παρέλαβε το άτυχο πουλί. Μόλις του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες το τραυματισμένο πτηνό εστάλη στο Κέντρο Περίθαλψης Αγριων Ζώων Θεσσαλονίκης.

Ο ευρασιατικός μπούφος, που προστατεύεται αυστηρά τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινοτικό και διεθνές επίπεδο, εντασσόμενος σε πλήθος συμβάσεων και καταλόγων, έχει μήκος έως και 71 εκατοστά (!), ενώ βασικό χαρακτηριστικό του είναι τα τεράστια πορτοκαλί μάτια του. Ζει μοναχικός και φωλιάζει σε σχισμές βράχων, κουφάλες δέντρων, θάμνους και εγκαταλειμμένες φωλιές αρπαχτικών.

Μάλιστα, όταν αναζητεί τη λεία του κάθεται όρθιος σε ένα κλαδί και ανιχνεύει το έδαφος! Οταν εντοπίσει το θήραμά του, κυρίως μικρά θηλαστικά και πουλιά, τα συλλαμβάνει στα κλαδιά την ώρα που κοιμούνται, τα χτυπά με τις φτερούγες του για να ξυπνήσουν και τα πιάνει την ώρα που πάνε να πετάξουν!

Στην περιοχή του Δέλτα Καλαμά βρίσκουν καταφύγιο περισσότερα από 174 είδη πουλιών, αρκετά από τα οποία είναι σπάνια και απειλούμενα.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ