Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Λαχτάρισε η Καρδίτσα

❱❱ Δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ ταρακούνησε το Μουζάκι! Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, τονίζουν οι σεισμολόγοιΙσχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες το πρωί στο Μουζάκι Καρδίτσας, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους, μικροφθορές σε παλιά σπίτια και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο που συνδέει το συγκεκριμένο χωριό με την Αργιθέα.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, που έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Στερεάς αλλά και της Μακεδονίας, εντοπίστηκε δυτικά της λίμνης Πλαστήρας και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας Ευθύμιος Λέκκας, η συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει έντονη σεισμική δραστηριότητα και μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί δύο μετασεισμοί μεγέθους 4 Ρίχτερ. «Ο σεισμός αυτός ήταν ιδιαίτερα έντονος στις γύρω περιοχές και στον κορμό της χώρας, αλλά βρισκόμαστε σε περίοδο εκτόνωσης. Αναμένουμε κάποιους μικρότερους μετασεισμούς και το πολύ σε 48 ώρες το θέμα θα έχει κλείσει. Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του φαινομένου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για φυσιολογική σεισμική δόνηση για την περιοχή της Πίνδου, η οποία δεν προκαλεί ανησυχία, έκανε λόγο και ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Θανάσης Γκανάς.

Σύμφωνα με τους πολίτες του Δήμου Πλαστήρα, ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή, ενώ το βουητό που ακούστηκε κατά τη διάρκειά του έσπειρε τον πανικό στους κατοίκους, πολλοί από τους οποίους πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός απευθύνει έκκληση σε όλους εκείνους, των οποίων το σπίτι ή η περιουσία υπέστη ζημιά, να το δηλώσουν στην τεχνική υπηρεσία του δήμου με φωτογραφική τεκμηρίωση, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία της πλήρους καταγραφής των ζημιών και των αποζημιώσεων. 

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα οι επιπτώσεις από τον σεισμό είναι μικρής έντασης και οι ζημιές που προκλήθηκαν δεν εμπνέουν κανέναν λόγο ανησυχίας. «Περιμένουμε αρκετά μικρότερους μετασεισμούς, αλλά το πολύ σε 48 ώρες το θέμα θα έχει κλείσει» κατέληξε.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...