Ολα τα παιδιά των πυροπλήκτων σε παιδικούς σταθμούς

❱❱ Τη δυνατότητα να πάνε τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς, ακόμη κι αν οι φάκελοί τους είναι ελλιπείς, θα έχουν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις φωτιές το απόγευμα της 23ης Ιουλίου (Μαραθώνας, Ραφήνα – Πικέρμι, Μέγαρα και Λουτράκι). Κι αυτό γιατί το σχετικό αίτημα της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) έγινε δεκτό από το διοικητικό της συμβούλιο και τα συναρμόδια υπουργεία, με αποτέλεσμα 1.686 βρέφη, νήπια και παιδιά να πάρουν voucher, το χαρτί που τους δίνει το «πράσινο φως» για τη φοίτηση στους παιδικούς σταθμούς.

Απόρριψη

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ, απορρίφθηκαν 96 αιτήσεις εξαιτίας ανυπέρβλητων τυπικών εμποδίων και για να καλυφθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα γίνει εντός του μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, η λεγόμενη διαδικασία της δεύτερης κατανομής, που μεταξύ άλλων θα αποδώσει και voucher σε όλους τους δικαιούχους των πυρόπληκτων περιοχών, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτέμβρη.

Μάλιστα, το σύνολο των δικαιούχων που αναμένεται να πάρουν τα vouchers κατά τη δεύτερη κατανομή και να ενταχθούν στο πρόγραμμα των παιδικών σταθμών αναμένεται να αγγίξει -ίσως και να ξεπεράσει- τις 31.000.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Λαός και… εσπρεσάκι στο cafe των επώνυμων

Πολιτικές ίντριγκες, επιχειρηματικά deals, καβγάδες, κους κους και παρέλαση μοντέλων το...

Ο Πολύζος ήταν φύλακας άγγελος για την Ντενίση που χθες αποχαιρέτησε τη μητέρα της!

Ο Σωτήρης Πολύζος, πρώην σύζυγος της Μιμής Ντενίση, στέκεται βράχος στο...

Κάγκελα αλουμινίου, με τζάμι για το μπαλκόνι σας – Ποιότητα και αντοχή!

Τα κάγκελα αλουμινίου αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια πρώτη προτεραιότητα των...

Ολοκληρώθηκε το ψηφιακό Μητρώο Επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) του Υπ. Υποδομών από τη minoanDesign

H εταιρία minoanDesign ανέπτυξε μια εξειδικευμένη εφαρμογή (Ψηφιακό Μητρώο) για το...