Η κότα έκανε το αβγό αλλά και το αβγό την κότα; Η απάντηση!

❱❱ «Η κότα έκανε το αβγό αλλά και το αβγό την κότα» απάντησαν στο προαιώνιο ερώτημα Αυστραλοί και Γάλλοι επιστήμονες, βασισμένοι στην κβαντική φυσικήΤο προαιώνιο ερώτημα «η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα;» φαίνεται ότι απαντήθηκε από Αυστραλούς και Γάλλους επιστήμονες μ’ έναν τρόπο που… δεν σπάει αβγά.

Ομάδα ειδικών του University of Queensland και του NEEL Institute αποφάνθηκαν ότι και το αβγό αλλά και η κότα μπορεί να προηγηθούν. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Η απάντηση βρίσκεται στην κβαντική Φυσική.

Η Τζάκι Ρομέρο εξηγεί σ’ εμάς τους κοινούς και αστοιχείωτους, ως επί το πλείστον, θνητούς ότι στην κβαντική φυσική η αιτία και το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα τόσο ξεκάθαρα, όπως ένα γεγονός που προκαλεί ένα άλλο. «Στην περίεργη κβαντική μηχανική τα γεγονότα μπορεί να συμβούν χωρίς μια συγκεκριμένη σειρά» δηλώνει η Ρομέρο και προσθέτει: «Πάρτε για παράδειγμα την καθημερινή διαδρομή μας για τη δουλειά, κατά την οποία μπορεί να μετακινείστε και με λεωφορείο και με τρένο. Συνήθως, παίρνετε πρώτα το λεωφορείο και μετά το τρένο ή το αντίστροφο. Στο πείραμά μας, και τα δύο μπορεί να προηγηθούν. Αυτό ονομάζεται “ακαθόριστη αιτιώδης σχέση” και δεν είναι κάτι που μπορούμε να παρατηρήσουμε στην καθημερινότητά μας» καταλήγει.

Εξακολουθείτε να είστε μπερδεμένοι; Δεν σας κακίζουμε, να ξέρετε! Αυτή η έρευνα είναι για ανθρώπους που κατέχουν τη φυσική. Πάντως, στο παρελθόν άλλες, πιο «κοινές» προσεγγίσεις είχαν καταλήξει στο ότι προηγείται η κότα του αβγού. Συγκεκριμένα, το 2014 Βρετανοί επιστήμονες, χρησιμοποιώντας έναν σούπερ υπολογιστή, μελέτησαν στη λεπτομέρειά του ένα τσόφλι αβγού και κατέληξαν στον ζωτικής σημασίας ρόλο μιας πρωτεΐνης για τη δημιουργία αβγού. Αυτή η πρωτεΐνη βρισκόταν μόνο στην κότα…

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ