Αγιασμός με ελλείψεις

❱❱ Αρχίζει σήμερα η σχολική χρονιά με κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικόΝυσταγμένα παιδικά μάτια θα πλημμυρίσουν σήμερα τις αυλές των σχολικών κτιρίων, καθώς θα σημάνει το πρώτο κουδούνι και θα τελεστεί αγιασμός για περίπου 1.000.000 μαθητές και 150.000 εκπαιδευτικούς. 

Δυστυχώς, για ακόμη μια χρονιά τα σχολεία παρουσιάζουν κενά σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς εδώ και χρόνια το ισοζύγιο του αποχωρούντος προσωπικού και του νεοεισερχομένου στον χώρο της εκπαίδευσης έχει διαταραχτεί επικίνδυνα εξαιτίας των μηδενικών προσλήψεων, λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων και του μεγάλου κύματος συνταξιοδοτήσεων.

Βέβαια, φέτος τα πράγματα φαίνεται ότι θα είναι καλύτερα από πέρυσι σε ό,τι αφορά τη στελέχωση λόγω του μεγάλου κύματος αναπληρωτών που έχουν ήδη προσληφθεί. Ηδη από την περασμένη εβδομάδα έγιναν προσλήψεις 19.480 αναπληρωτών εκπαιδευτικών και προσωπικού της παράλληλης στήριξης στα ειδικά σχολεία.

Μόνιμοι διορισμοί

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η αποτίμηση των κενών σε προσωπικό που θα κάνουν τις επόμενες ημέρες οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Σε σειρά συνεντεύξεων τόσο ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη όσο και ο υπουργός Παιδείας καλλιεργούν το έδαφος για μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση, αρχής γενομένης από το 2019. Αυτό που απομένει είναι να φανεί αν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για μια τέτοια κίνηση.

Εκκληση προς τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους γονείς να συστρατευτούν και να βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση της βίας και του σχολικού εκφοβισμού απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στο καθιερωμένο μήνυμά του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Καλώ τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και τους γονείς σε συστράτευση και εγρήγορση απέναντι σ’ αυτό το εξαιρετικά δύσκολο στην αντιμετώπισή του φαινόμενο, αφού το σχολείο είναι ένας από τους χώρους εκδήλωσής του» αναφέρει και, απευθυνόμενος στους μαθητές, σημειώνει: «Η αντιμετώπιση του εκφοβισμού δεν σημαίνει πως πρέπει να βγάλουμε από την καθημερινότητά μας τα αστεία ή τα πειράγματα, την “πλάκα”. Αστείο, όμως, δεν είναι η μαγκιά. Δεν είναι η συμμορία. Δεν είναι η βία και η κοροϊδία».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ