Κινέζος έχει αγοράσει 700 διαμερίσματα στην Αθήνα!

❱❱ Σε κινεζική αποικία μετατρέπεται σιγά σιγά η Αθήνα! Μόνος ένας Κινέζος γιατρός έχει αγοράσει μέσω κυπριακών εταιριών περισσότερα από 700 διαμερίσματα και μόνο τον Αύγουστο υπέγραψε περίπου 70 συμβόλαια! Οι Κινέζοι, που σαρώνουν την αγορά ακινήτων, κυρίως της Αθήνας, επένδυσαν περί τα 260.000.000 ευρώ μέσα στο 2017!

Αλλά και ένας Τούρκος μεγαλοδικηγόρος δαπάνησε πριν από λίγες εβδομάδες περίπου 1.500.000 ευρώ για τρεις βίλες στην Κηφισιά, με στόχο να τις ανακαινίσει και να τις μεταπωλήσει σε συμπατριώτες του που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Από τις αρχές του έτους έχουν εκδοθεί 308 άδειες παραμονής σε Τούρκους μέσω του προγράμματος «Χρυσή Βίζα», σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Εισβολή ξένων

Σημαντικές επενδύσεις στο κέντρο της Αθήνας κάνουν ακόμη Ισραηλινοί, Σύροι, Λιβανέζοι, Ρώσοι και πλούσιοι από το Κατάρ, το Μπαχρέιν κ.α. Ισχυρός διαχειριστής ακινήτων της Αθήνας θα υποδεχθεί τις επόμενες ημέρες υποψήφιους αγοραστές από αραβικές χώρες, τους οποίους θα ξεναγήσει (με πούλμαν!) σε διάφορες περιοχές για να εντοπίσουν ευκαιρίες.

Οι ξένοι αγοραστές δεν περιορίζονται στα διαμερίσματα, ενδιαφέρονται και για κτίρια γραφείων, καταστήματα και ξενοδοχεία. Ο Κινέζος με τα 700 ακίνητα επένδυσε γύρω στα 14.000.000 ευρώ για την αγορά του μεγαλύτερου τμήματος κτιρίου γραφείων στην οδό Σταδίου.

Το ισχυρό ενδιαφέρον των ξένων αποτυπώνεται στην πορεία του προγράμματος «Χρυσή Βίζα», μέσω του οποίου χορηγούνται άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς που επενδύουν περισσότερα από 250.000 ευρώ στο εγχώριο real estate. Από το 2013, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή, έως τις 27 Ιουλίου φέτος χορηγήθηκαν 2.968 άδειες διαμονής σε αγοραστές ακινήτων, ενώ το 2013 είχαν χορηγηθεί μόλις 21! Οι συνολικές επενδύσεις όσων έχουν ενταχθεί στη «Χρυσή Βίζα» φτάνουν τα 918.500.000 ευρώ.

Οι συνεχείς αγορές ανεβάζουν τις τιμές σε πολλές περιοχές της Αττικής. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν μεγάλη άνοδο στο κέντρο της Αθήνας (το ύψος των ενοικίων αυξήθηκε στα 7,1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, από 5,9 ευρώ) ή στο Παγκράτι (αύξηση στα 7,6 ευρώ το τ.μ., από 6,1 ευρώ το 2017).

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ