Η καρδιά «πρόδωσε» τον πρώην ισχυρό άνδρα των σούπερ μάρκετ Ατλάντικ

❱❱ Εφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο επιχειρηματίας Μανώλης Αποστόλου, πρώην ισχυρός άνδρας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Ατλάντικ, η οποία πτώχευσε το 2011Ο 55χρονος Μανώλης, που υπέστη ανακοπή, ήταν γιος του ιδρυτή της αλυσίδας Παναγιώτη Αποστόλου και έζησε έντονα την άνοδο, την εκτόξευση και την κατάρρευση της εταιρίας μέσα σε τρεις δεκαετίες. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 17.00 στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αγίου Δημητρίου, ενώ επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, το αντίστοιχο ποσό να δοθεί σε ιδρύματα.

Ο πατέρας του Μανώλη Αποστόλου ίδρυσε την Ατλάντικ το 1980 και το 1985 είχε επεκταθεί σε μια μικρή αλυσίδα με πέντε καταστήματα. Τότε ανέλαβαν τα ηνία τα παιδιά του Μανώλης, Περικλής και Ελπίδα, οι οποίοι με φρέσκες επιχειρηματικές ιδέες και κινήσεις την κατέστησαν μια κραταιά δύναμη, μια από τις πέντε μεγαλύτερες στον κλάδο με δίκτυο 182 καταστημάτων.

Στο Χρηματιστήριο

Ακολούθησε η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο το 2001 και η εξαγορά μέσω ανταλλαγής μετοχών της «Γαληνός Λαουτάρης», που ήταν κυρίαρχος στην Εύβοια, καθώς και της Αριστα, ενός πανελλαδικού συνεταιρισμού μικρών σούπερ μάρκετ. Από τότε ξεκίνησαν μια εμφύλια δικαστική διαμάχη μεταξύ των μετόχων και ο ανταγωνισμός με τους μεγάλους του χώρου, που θεωρήθηκε από κύκλους της αγοράς ως αρχή της πτώσης.

Το 2011 για την εταιρία που απασχολούσε στην ακμή της 4.000 εργαζομένους επέρχεται η υπαγωγή στο άρθρο 99 και κατόπιν η πτώχευση, με βασική αιτία τις υψηλές δανειακές υποχρεώσεις.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ