Δίωξη σε τρεις «λαδιάρηδες» εφοριακούς από τη Θεσσαλονίκη για μίζα 100.000 ευρώ από επιχειρηματία

❱❱ Διεφθαρμένοι ως το κόκαλο ήταν τρεις εφοριακοί από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι φέρεται ότι εμπλέκονται σε υπόθεση χρηματισμού από μεγάλο επιχειρηματία…… που αποκάλυψε η έρευνα επιθεωρητών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών!

Σύμφωνα με την έρευνα, οι εφοριακοί που αντιμετωπίζουν πλέον κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος ζήτησαν 100.000 ευρώ προκειμένου να μην κάνουν έλεγχο για τις φορολογικές χρήσεις 2008-2010 στην εταιρία του επιχειρηματία.

Ως μεσάζοντας μεταξύ εφοριακών και επιχειρηματία (που ασχολείται με εισαγωγές – εξαγωγές) φέρεται ότι λειτουργούσε ένας λογιστής, μέσω του οποίου διακινήθηκε η «μίζα» των 100.000 ευρώ που κατέληξε στον τραπεζικό λογαριασμό του ενός εφοριακού, ο οποίος μάλιστα είναι και στενός συγγενής του.

Αποδεικτικά στοιχεία

Οι επιθεωρητές έχουν «δέσει» την υπόθεση και στο πόρισμα το οποίο κατέθεσαν στο γραφείο του εισαγγελέα Εφετών, αρμόδιου για θέματα Διαφθοράς Βορείου Ελλάδος, Αχιλλέα Ζήση, περιέχονται πλήθος αποδεικτικών στοιχείων. Με τη σειρά του ο εισαγγελικός λειτουργός άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος τόσο σε βάρος των εμπλεκόμενων εφοριακών όσο και σε βάρος του λογιστή και του επιχειρηματία, οι οποίοι θα κληθούν τις επόμενες μέρες σε απολογία.

Τελικά ο φορολογικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση αποκάλυψε τα… σημεία και τέρατα που είχαν αναλάβει να «καθαρίσουν» οι εφοριακοί και αφορούν παραβάσεις, από τις οποίες το Δημόσιο ζημιώθηκε με το ποσό των 400.000 ευρώ.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ