(Συν)τέλεια η Πάτμος…

❱❱ Αφιέρωμα του CNN στο νησί της Αποκάλυψης,  με ειδική μνεία στην απαγόρευση του γυμνισμούΩς το νησί όπου ξεκινά η… συντέλεια χαρακτηρίζει την Πάτμο το CNN σε αφιέρωμά του στον πανέμορφο ελληνικό προορισμό! 

Οπως αναφέρει στην εισαγωγή του κειμένου του, «μπορεί να μοιάζει ένας τυπικός καλοκαιρινός προορισμός στην Ελλάδα, σίγουρα όμως δεν είναι. Οι περισσότεροι, αντίθετα, το έχουν στο μυαλό τους σαν το μέρος όπου ξεκινά το τέλος του κόσμου».

Η Πάτμος είναι το νησί που ενέπνευσε τον Ιωάννη να γράψει την Αποκάλυψη, ένα από τα βιβλία της Καινής Διαθήκης, ενώ δίπλα στο ομώνυμο σπήλαιο ενσωματώθηκε από τον 17ο αιώνα ο Ναός της Αγίας Αννας, ο οποίος χτίστηκε από τον όσιο Χριστόδουλο. Το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, που βρίσκεται στον λόφο μεταξύ Σκάλας και Χώρας, είναι ένα από τα σημεία αναφοράς όχι μόνο του νησιού, αλλά του χριστιανισμού παγκοσμίως.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Πάτμος δεν έχει αεροδρόμιο, ενώ οι επισκέπτες του το προτιμούν για την ήσυχη ατμόσφαιρα. Ο Ντέιβιντ Μπόουι και ο Τζόρτζιο Αρμάνι ήταν ανάμεσα στους διασήμους που το είχαν λατρέψει. Στο άρθρο γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι στο νησί δεν κάνει κανείς γυμνισμό, ενώ επιθυμία όλων των ντόπιων είναι να αποφευχθεί η αυξανόμενη τουριστική μαζικοποίηση.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ