Με βάρκα από την Κάλυμνο στην Τέλενδο για μάθημα «η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά»

❱❱ Τη δική της «δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά» έχει η Τέλενδος, το νησάκι των 5 τετραγωνικών χιλιομέτρων στα Δωδεκάνησα! Η 30χρονη Ελένη Τάνου από τη Θεσσαλονίκη παίρνει κάθε πρωί τη βαρκούλα από την Κάλυμνο και περνά απέναντι, όπου την περιμένουν για μάθημα οι λιγοστοί μαθητές του μονοθέσιου δημοτικού σχολείου.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός ζει μόνιμα στο νησί των σφουγγαράδων, αφού από εκεί είναι ο σύζυγός της. Οπως είπε στην εφημερίδα «δημοκρατική», αυτή τη στιγμή έχει τρεις τάξεις.

«Ενα παιδάκι πηγαίνει στην πρώτη, δύο στην τρίτη και πέντε στην πέμπτη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρω ισορροπίες ανάμεσα σε τρεις τάξεις, δηλαδή πώς να τους κάνω το μάθημα και να μοιράσω τον χρόνο που θα αφιερώσω σε καθεμιά.

Ομως, από τον Οκτώβριο το σχολείο θα μείνει μόνο με δύο παιδάκια, γιατί τα υπόλοιπα θα πάνε σε σχολείο της Καλύμνου, αφού οι γονείς τους θα κλείσουν τα καταστήματά τους εδώ και θα επιστρέψουν στη βάση τους για τον χειμώνα» εξήγησε η 30χρονη, η οποία ουσιαστικά θα βγάλει τη σχολική χρονιά με τα δύο παιδιά της πέμπτης τάξης.

Η γλυκιά δασκάλα εξήγησε ότι δεν χρειάζεται παρά μόνο πέντε λεπτά για να περάσει από την Κάλυμνο στην Τέλενδο, ενώ στο λιμάνι την περιμένουν οι μαθητές της για να πάνε όλοι μαζί στο σχολείο.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ