Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Ψυχανάλυσέ το: Φλερτ μ’ ένα «κλικ»

❱❱ Οι «παγίδες» που πρέπει να αποφύγετε και τα tips για να κινηθείτε με ασφάλειαΘέλετε να φλερτάρετε διαδικτυακά; Μπορείτε και δεν είναι καθόλου ντροπή. Το διαδίκτυο είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητας και επηρεάζει σε κάποιο βαθμό τις προσωπικές σχέσεις και συναναστροφές.

Ομως, όταν αναζητάτε τον έρωτα στο διαδίκτυο, πρέπει να είστε προσεκτικοί, επιφυλακτικοί και έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Οι διαδικτυακοί γνωστοί και «άγνωστοι» ξέρουν τον τρόπο να δημιουργούν ελκυστικά προφίλ για να προσελκύουν τα θύματά τους, και αυτό πρέπει να το έχουμε στον νου μας.

Αξίζει να το δοκιμάσετε, με προσοχή, για τους εξής λόγους, εφόσον το επιθυμείτε:
Είναι γρήγορο και άμεσο, αν δεν έχετε χρόνο για κοινωνική ζωή.
Προσφέρει πολλές επιλογές για γνωριμία, μέσα από φωτογραφίες ατόμων, που δίνουν επίσης κάποια προσωπικά τους στοιχεία και ενδιαφέροντα.
Σας δίνει τη δυνατότητα να συζητήσετε και να «συναντήσετε» άτομα με τα οποία δεν θα είχατε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή.
Θα σας φλερτάρουν άτομα που ενδεχομένως δεν θα σας πλησίαζαν σε κάποιον εξωτερικό χώρο, από διστακτικότητα, αμηχανία ή ανασφάλεια.
Το διαδίκτυο και τα sites γνωριμιών μπορεί να βοηθήσουν ένα άτομο που δυσκολεύεται να φλερτάρει και να επιδιώξει συζήτηση με κάποιον που θα γνωρίσει από κοντά.

Συμβουλές για ασφαλές διαδικτυακό φλερτ:

1Δεν αγνοείτε τα «σημάδια».
Το φαινόμενο των ψεύτικων προφίλ στα social media είναι γεγονός και είναι σύνηθες. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που επικοινωνούν μέσα από ψεύτικα προφίλ παρουσιάζοντας μια ψεύτικη ταυτότητά τους. Πρόκειται για ένα είδος διαδικτυακής εξαπάτησης που μπορεί να έχει επικίνδυνες έως καταστροφικές συνέπειες. Τα τελευταία χρόνια ακούμε για διάφορα περιστατικά βίας, εκβιασμού, εκφοβισμού κ.λπ.
2 Δεν προχωράτε γρήγορα το φλερτ εκτός διαδικτύου.
Αν τυχόν σας ζητήσουν να επικοινωνήσετε αμέσως εκτός της εφαρμογής γνωριμιών αλλά και να ανταλλάξετε προσωπικά μηνύματα κ.ά., να θυμάστε πως οι επιτήδειοι ξέρουν πως τα εφαρμογές και τα sites γνωριμιών μπορούν εύκολα να εντοπίσουν εκείνους που χρησιμοποιούν ψεύτικα προφίλ και έχουν ανάρμοστη συμπεριφορά, γι’ αυτό επιδιώκουν συνομιλία εκτός της εφαρμογής.
3 Ελέγξτε το προφίλ του ατόμου με το οποίο μιλάτε.
Μπορείτε να κάνετε μια διαδικτυακή έρευνα για το συγκεκριμένο πρόσωπο. Εκτός από το όνομά του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιες από τις φωτογραφίες του στην αναζήτηση εικόνων της Google, ώστε να δείτε αν είναι αληθινό πρόσωπο. Σε κάθε περίπτωση, σταματάτε να επικοινωνείτε με το άτομο, αν διαπιστώσετε έστω κι ένα «ύποπτο» στοιχείο ή χαρακτηριστικό του.
4Αν δεν θέλει να σας συναντήσει…

Επειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διαδικτυακής επικοινωνίας, αν βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες και δυσκολίες για να μη συναντηθείτε, ίσως να μην έχει πει όλη την αλήθεια για εκείνον. Μπορείτε να του μιλήσετε ειλικρινά και ανοιχτά, και να ζητήσετε να μάθετε τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους αρνείται να βρεθείτε από κοντά. Στην περίπτωση που αποφασίσετε να συναντηθείτε, πρέπει να έχετε κάνει έναν σχεδιασμό. Προτιμήστε να συναντηθείτε σε δημόσιο χώρο, ενημερώστε έναν φίλο σας, ώστε να ξέρει πού βρίσκεστε και με ποιον, και αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ ή ουσιών.
Επίσης, μη διστάσετε να φύγετε από το ραντεβού, αν παρατηρήσετε οτιδήποτε σας ενοχλήσει και φανεί ότι δεν είναι ξεκάθαρο.
5Χρησιμοποιήστε τα διαδικτυακά «εργαλεία» προς όφελός σας.

Μπορείτε να εμπιστευτείτε την τεχνολογία προκειμένου να κρατήσετε τη ζωή και τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή και μακριά από άτομα που δεν επιθυμείτε. Υπάρχουν πολλά διαδικτυακά προγράμματα και εφαρμογές που μπορείτε να έχετε στον υπολογιστή και στο smartphone σας για πλήρη ασφάλεια, διότι δεν μπορείτε να ξέρετε τι θέλει πραγματικά από εσάς ένας άγνωστος με τον οποίο ανταλλάσσετε μηνύματα. Επίσης, υπάρχουν εφαρμογές που δημιουργήθηκαν για την ασφάλειά σας και μπορούν να σας βοηθήσουν να μην κινδυνέψετε να επιστρέψετε σπίτι σας, αλλά και να ειδοποιήσουν τους οικείους σας, αν χρειαστείτε τη βοήθειά τους.

Να θυμάστε πως ακόμη κι αν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αλλάζει, σκοπός είναι η επικοινωνία, η ουσιαστική και η βαθύτερη γνωριμία, ο διάλογος, η ανταλλαγή απόψεων και σταδιακά ίσως είναι εφικτό να ολοκληρωθεί πιο προσωπικά, εφόσον το επιθυμείτε. Οπως ακριβώς θα κάνατε με κάποιον ή κάποια που θα γνωρίζατε τυχαία σε ένα ουδέτερο περιβάλλον, φροντίστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις πρώτες συνομιλίες σας και στις συναντήσεις που είναι απαραίτητο να συμβούν, αφού θα έχετε αισθανθεί έτοιμοι να γνωριστείτε rt4w35twe5g 2σε ένα νέο, πραγματικό πλαίσιο, εκτός διαδικτύου.

MSc Κλινική Ψυχοπαθολόγος – 
Ψυχοθεραπεύτρια
Universite Paris VIII – St. Denis – Vincennes, France

www.michalopoulou.gr

www.facebook.com/ 
Σοφία Π. Μιχαλοπούλου


offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...