Χέρι σωτηρίας ψάχνει ο Βαράγκης

❱❱ Αίτηση ένταξης στον Πτωχευτικό Κώδικα έκανε ο ιστορικός οίκος, που έχει διακοσμήσει τα βασιλικά ανάκτορα και τα μεγάλα σαλόνια της ΑθήναςΣτο χείλος της καταστροφής βρίσκεται το εργαστήρι κατασκευής επίπλων που έμελλε να εξελιχθεί σε έμβλημα κοινωνικού status με το μότο «Διά χειρός Βαράγκη». 

Ο οίκος, του οποίου οι χειροποίητες δημιουργίες έχουν διακοσμήσει από τα βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου έως το Μέγαρο Μαξίμου και τα μεγαλύτερα σαλόνια των Αθηνών, εκλιπαρεί σήμερα να ενταχθεί στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα για να αποφύγει το λουκέτο. Η ιστορική εταιρία που έχτισε ο Θεμιστοκλής Βαράγκης λίγα χρόνια πριν από την αυγή του 20ού αιώνα και δοξάστηκε με τη συνεργασία που σύναψε με τον Δημήτριο Αθηναίο λίγα χρόνια αργότερα βρίσκεται εδώ και λίγα 24ωρα σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της. 

H εταιρία ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο της διασφάλισης και προστασίας της δραστηριότητάς της, κατέθεσε αίτηση για τη λήψη προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με το άρθρο 106α, παρ. 6 του Ν. 3588/2007 (σ.σ.: Πτωχευτικός Κώδικας), επί της οποίας εκδόθηκε προσωρινή διαταγή με τη σύμφωνη γνώμη του 74% του συνόλου των πιστωτών της.
Η προστασία που παρασχέθηκε από τις δικαστικές Αρχές στην εταιρία έχει σκοπό τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας της, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας όλων των τομέων δραστηριότητάς της, καθώς και την αποφυγή της μείωσης της αξίας της εταιρικής περιουσίας. Ειδικότερα, η εταιρία αναφέρει ότι συνεχίζει την υλοποίηση των έργων που έχουν αναλάβει η ίδια και οι θυγατρικές της στις χώρες της Μέσης Ανατολής, καθώς και τις απαραίτητες διαδικασίες σχετικά με την ανάληψη νέων έργων στις χώρες αυτές.

Παράλληλα, οι πωλήσεις της εντός Ελλάδας μέσω του τμήματος λιανικής, καθώς και τα ειδικά επαγγελματικά έργα, συνεχίζουν να πραγματοποιούνται απρόσκοπτα. Στόχος της εταιρίας είναι η πλήρης αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής λειτουργίας της για την προστασία των συμφερόντων των συντελεστών της και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Η εταιρία καταλήγει ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις χρηματιστηριακές Αρχές και θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για περαιτέρω εξελίξεις αναφορικά με την πορεία του σχεδιασμού της.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ