«Εξεταστική» στο κρεβάτι προφέσορα με… περουκίνι

❱❱ Χειροπέδες σε καθηγητή ΤΕΙ που είχε στήσει «επιχείρηση» για να περνάνε οι φοιτητές το μάθημά του! Συνέλαβαν και τους «συνεργάτες» του
❱❱ Πρύτανης: «Δεν πέσαμε από τα σύννεφα»Υστερα από σχεδόν δύο δεκαετίες (!) ανοίγουν στόματα και αποκαλύπτουν τη δράση του «φακελάκη», όπως αποκαλούσαν στο ΤΕΙ Σερρών οι φοιτητές του τον «προφέσορα με το… περουκίνι», ο οποίος ήταν πασίγνωστο ότι «τα έπαιρνε» ακόμη και σε «είδος», ζητώντας από τους φοιτητές χρήματα και από τις φοιτήτριες να περάσουν πρώτα από το… κρεβάτι του για να τις περάσει στην εξεταστική!

Ο 49χρονος καθηγητής Εφαρμογών Κ.Κ., που δίδασκε Λογιστική στο ΤΕΙ, είχε ως συνεργούς δύο καθηγητές σε φροντιστήρια, ο ένας από τους οποίους μάλιστα είναι ιδιοκτήτης. Σε αυτούς κατηύθυνε τους φοιτητές που είχε φροντίσει να «κόψει» στο μάθημά του για να τσεπώνουν έτσι από κοινού το «παραδάκι». Κάτι ανάλογο έκανε και με τις φοιτήτριες που του είχαν «γυαλίσει», τις οποίες «έκοβε» ξανά και ξανά, ώσπου να αναγκαστούν να του κάνουν μια «εξυπηρέτηση» για να τις περάσει!

Η δράση του καθηγητή με το περουκίνι ήταν γνωστή στους περισσότερους φοιτητές και φέρεται ότι είχαν γίνει σε βάρος του δεκάδες καταγγελίες από χρόνια, χωρίς ως τώρα να έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Οταν, όμως, μπλέχτηκε στο παιχνίδι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, μπήκε τέλος στη δράση του.

Στο φροντιστήριο

Το ποτήρι ξεχείλισε, όταν δύο φοιτητές του ΤΕΙ Σερρών κατήγγειλαν ότι ο καθηγητής, στου οποίου το μάθημα είχαν αποτύχει στην εξεταστική, τους πρότεινε -εμμέσως πλην σαφώς- να πάνε σε συγκεκριμένο φροντιστήριο για να παρακολουθήσουν μαθήματα. Αφού θα πλήρωναν την «ταρίφα» των 250 ευρώ, θα περνούσαν σίγουρα το μάθημά του και μάλιστα με πολύ καλό βαθμό!

Αρχικά, οι φοιτητές αντέδρασαν και ζήτησαν επανεξέταση των γραπτών τους, αλλά βέβαια πήραν αρνητική απάντηση. Αφού κατάλαβαν ότι δεν θα βγάλουν άκρη και θα αναγκαστούν να πληρώσουν -εμμέσως, βέβαια- τον «φακελάκη», αποφάσισαν να ζητήσουν βοήθεια από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χρήματα που θα έδιναν οι δύο φοιτητές στο φροντιστήριο για τα μαθήματα τα οποία δήθεν θα έκαναν -που δεν ήταν παρά μια «βιτρίνα» για να δικαιολογούνται τα ποσά- και κανόνισαν το ραντεβού ώστε να δώσουν το «φακελάκι». Τη στιγμή που ο συνεργός του καθηγητή παρελάμβανε τα χρήματα, επενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν, ενώ ένα δεύτερο κλιμάκιο περνούσε ταυτόχρονα χειροπέδες στον ίδιο τον 49χρονο μέσα στο γραφείο του στο ΤΕΙ. Χαρακτηριστικό της δραστηριότητας που είχαν αναπτύξει οι συλληφθέντες είναι ότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μετρητά ύψους 178.000 ευρώ, αλλά και εμβάσματα ύψους 140.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού!

Μετά τις συλλήψεις, έχει ανοίξει νέος κύκλος ερευνών, καθώς πέφτουν «βροχή» οι καταγγελίες για παρενόχληση φοιτητριών από τον ίδιο καθηγητή και την απαίτησή του να βρεθούν στο κρεβάτι του, ώστε να περάσουν αβίαστα το μάθημά του! Μάλιστα, η Αστυνομία έχει στα χέρια της ακουστικό υλικό από μαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

Ο ανακριτής που θα αναλάβει την υπόθεση έχει δύσκολο έργο, καθώς θα πρέπει να εξετάσει μία προς μία τις καταγγελίες για τη σεξουαλική παρενόχληση των φοιτητριών και τα ανταλλάγματα που έδωσαν στον «παθιασμένο» εκπαιδευτικό ώστε να μην τις «κόβει» συστηματικά. Χθες, ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης τους απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή. Η δίωξη εις βάρος του καθηγητή αφορά τις πράξεις της δωροληψίας και του εκβιασμού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του διώκονται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία. Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή και μέχρι τότε παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

Τα κατορθώματα του εκπαιδευτικού είχαν βγει και στο… facebook

Οι φοιτητές είχαν… τούμπανο και οι αρμόδιες Αρχές κρυφό καμάρι τα «κατορθώματα» του «φακελάκη» Κ.Κ.! Ακόμα και όταν αγανακτισμένοι φοιτητές δημοσιοποίησαν τις καταγγελίες τους στην ιστοσελίδα www.edosafakelaki.org και στο facebook, δεν άνοιξε «μύτη»!

Τα σχόλια για τον συγκεκριμένο καθηγητή ήταν αμέτρητα, με πολλούς φοιτητές να αναφέρουν ότι ο διεφθαρμένος καθηγητής Εφαρμογών δεν σταμάτησε τη δράση του, ακόμα και όταν ξυλοκοπήθηκε από κάποιους, τους οποίους έφτασε στα όριά τους με τις κυνικές απαιτήσεις του!

Στο επίσημο φόρουμ των σπουδαστών αναφέρεται από το 2012 πλήθος περιστατικών για απαιτήσεις χρηματισμού και σεξουαλικής ανταπόδοσης προκειμένου να περάσουν οι φοιτητές τα μαθήματα, καθώς ο καθηγητής και οι συνεργοί του είχαν στήσει εδώ και χρόνια τον μηχανισμό. Ωστόσο, το θέμα έπρεπε να φτάσει στους «αδιάφθορους» για να δώσουν τέλος στην απαράδεκτη δράση του, στο χρηματικό ξεζούμισμα των φοιτητών και στις απαιτήσεις για ερωτική συντροφιά με τις εμφανίσιμες κοπέλες, με αντάλλαγμα να περάσουν το μάθημά του.

Πρύτανης: «Δεν πέσαμε από τα σύννεφα»

Η σύλληψη του καθηγητή Κ.Κ. δεν ξάφνιασε την κοινότητα του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, αφού και παλαιότερα είχε απασχολήσει με τη δράση του. «Το θέμα είχε απασχολήσει το ίδρυμα και στο παρελθόν, αλλά δεν είχε καταλήξει σε κάποιο ξεκάθαρο αποτέλεσμα» αποκάλυψε ο πρύτανης του ΤΕΙ Δημήτρης Χασάπης.

«Είχαν γίνει καταγγελίες στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος ενημέρωσε τον περασμένο Φεβρουάριο την Εισαγγελία και εμάς, ζητώντας να γίνει έρευνα από το υπουργείο Παιδείας. Τον Μάιο, οι επιθεωρητές ξεκίνησαν νέο κύκλο ερευνών και έτσι συνελήφθη ο καθηγητής» εξήγησε. Μάλιστα, ο πρύτανης επιβεβαίωσε ότι και στο παρελθόν το όνομα του συγκεκριμένου καθηγητή είχε βρεθεί στο επίκεντρο καταγγελιών και ερευνών, που όμως δεν τον αποθάρρυναν ώστε να σταματήσει την παράνομη δράση του.

«Δεν πέσαμε από τα σύννεφα, γιατί εδώ και καιρό ακουγόταν ότι γινόταν αυτό. Είχαν γίνει και στο παρελθόν έρευνες, που, έπειτα από χρόνια, συγκεκριμένα το 2015, οδήγησαν απλά σε μια έγγραφη επίπληξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χασάπης. Και αυτό, διότι όσοι φοιτητές κλήθηκαν να καταθέσουν ότι «τα ακούμπησαν» για να περάσουν τα μαθήματα Λογιστικής δεν εμφανίστηκαν. Ετσι, ο καθηγητής τη γλίτωσε με την έγγραφη επίπληξη και συνέχισε απτόητος.

«Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός κατηγορείται για κακούργημα και, αν τελεσιδικήσει η καταδίκη του, τότε θα πρέπει να απολυθεί από το υπουργείο Παιδείας» συμπλήρωσε ο πρύτανης.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Αυλαία στη δίκη της Χρυσής Αυγής ύστερα από πέντε χρόνια – Στη φυλακή 13 (πρώην) βουλευτές!

Xειροπέδες στη συντριπτική πλειονότητα των καταδικασμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης «φόρεσαν»...

Ισόβια στον φονιά του Γραικού – Η εισαγγελέας τον χαρακτήρισε «αμετανόητο»

Με σκυμμένο κεφάλι και χαμηλωμένο βλέμμα άκουσε την απόφαση του Μικτού...

«Μαζί για το Παιδί»: Δωρεάν Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα: Αδελφική σχέση

Το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους του Μαζί για...

Νέα μέτρα: Στους δρόμους με μάσκες και απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12.30 το βράδυ

Στον απόηχο του διπλού αρνητικού ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους ο...

Ομάδα ακτιβιστών φύτεψε φούντες στις ζαρντινιέρες του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη

Η γελοιοποίηση του κέντρου της Αθήνας που ξεκίνησε με τον «Μεγάλο...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζώδια: Προβλέψεις Σαββάτου 24 Οκτωβρίου

ΚΡΙΟΣ: Προσπαθήστε να ξεχάσετε και να αποβάλετε από πάνω σας καταστάσεις που σας πόνεσαν. Περάστε τη μέρα όσο πιο όμορφα γίνεται, χωρίς να αποφεύγετε...

Κρίση στο γάμο της Ντέμης Γεωργίου και της Άλκηστης Αλεξανδράτου: «Είναι ένας περίεργος χωρισμός – Με εγκατέλειψε» (video)

Μία από τις πιο δύσκολες στιγμές στη ζωή της περνάει η πρώην παίκτρια του «Master Chef» καθώς ο γάμος της με την Άλκηστης Αλεξανδράτου...

GNTM spoiler: Αυτές είναι οι δύο γνωστές κυρίες που θα «εισβάλλουν» στο σπίτι και θα δοκιμαστούν με τους παίκτες (video)

Δύο πολύ διάσημες κυρίες θα θα ενταχθούν σε δοκιμασίες με τους παίκτες, η μία είναι παρουσιάστρια και η άλλη ηθοποιός.  Ο λόγος για την Μαίρη...

Espresso Girl: Νίκη Παπαδοπούλου

Ρεπόρτερ και influencer Εργάζεται σε ενημερωτικό site της Θεσσαλονίκης, ενώ έχει καταφέρει να κάνει άνω κάτω το Instagram H Νίκη είναι δημοσιογράφος και μοιράζει τη ζωή...

Εμπλοκή του Ιωάννη Μελά της ΝΔ σε παράνομη λειτουργία χώρου ανταλλαγής ζευγαριών! Έγινε άρση της ασυλίας του!

Από τον Βασίλη Τζήμτσο Η εμπλοκή βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας σε παράνομη λειτουργία swingers club στον Πειραιά απασχόλησε την Τετάρτη τη Βουλή, όπου ήρθαν στοιχεία...

Αυλαία στη δίκη της Χρυσής Αυγής ύστερα από πέντε χρόνια – Στη φυλακή 13 (πρώην) βουλευτές!

Xειροπέδες στη συντριπτική πλειονότητα των καταδικασμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης «φόρεσαν» οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ρίχνοντας την αυλαία στην πολύκροτη δίκη της...

Ισόβια στον φονιά του Γραικού – Η εισαγγελέας τον χαρακτήρισε «αμετανόητο»

Με σκυμμένο κεφάλι και χαμηλωμένο βλέμμα άκουσε την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, που τον καταδίκασε χθες σε ισόβια κάθειρξη, ο 47χρονος έμπορος...

«Μαζί για το Παιδί»: Δωρεάν Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα: Αδελφική σχέση

Το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους του Μαζί για το Παιδί διοργανώνει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς...

Νέα μέτρα: Στους δρόμους με μάσκες και απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12.30 το βράδυ

Στον απόηχο του διπλού αρνητικού ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μέτρα στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές, δηλαδή στις...