Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Θρίλερ με Ελληνες ψαροντουφεκάδες στο Αιγαίο

❱❱ Λένε ότι Τούρκοι της ακτοφυλακής επιχείρησαν να εμβολίσουν το σκάφος τουςΤα αλλεπάλληλα κρούσματα επιθετικής συμπεριφοράς απέναντι σε Ελληνες ψαράδες και μάλιστα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων γεννούν σοβαρά ερωτήματα για τις πραγματικές στοχεύσεις και τις επιδιώξεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Ακόμη ένα θερμό επεισόδιο αποφεύχθηκε κυριολεκτικά στο παρά πέντε προχθές το πρωί, όταν δύο νεαροί Ελληνες ψαράδες ξεκίνησαν με το φουσκωτό τους από τη Χίο προκειμένου να πάνε για ψαροντούφεκο κοντά στο νησί Βάλτος.

Μόλις απομακρύνθηκαν 100 μέτρα από τη στεριά και ενώ βρίσκονταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, τους προσέγγισε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και τους ζήτησε τα στοιχεία τους. Οπως δήλωσε ο ένας, στην αρχή δεν έδωσαν σημασία επειδή νόμιζαν ότι επρόκειτο για σκάφος της Frontex. «Δυο λεπτά προτού έρθει το τουρκικό σκάφος, το ελληνικό Λιμενικό μάς έκανε από μακριά νόημα να απομακρυνθούμε. Ηταν αρκετά μακριά μας, όμως, και δεν καταλάβαμε» ανέφερε ο Αντώνης Κοντός.

Οι οπλισμένοι άντρες που βρίσκονταν στο φουσκωτό ρώτησαν σε άπταιστα αγγλικά τους ψαράδες από πού είναι και όταν απάντησαν ότι ήταν από την Ελλάδα, εκείνοι μίλησαν στους ασυρμάτους και τους ζήτησαν να δέσουν το σκάφος τους στο δικό τους και να δώσουν τα στοιχεία τους. «Πιστέψαμε ότι θα μας πάρουν μαζί τους, αλλά εκείνη τη στιγμή έφτασε το πλοίο του ελληνικού Λιμενικού, το οποίο τους είπε ότι είμαστε ψαράδες και μας άφησαν» εξηγεί ο κ. Κοντός. Ωστόσο, η περιπέτεια δεν είχε τελειώσει. Λίγα λεπτά αργότερα κατευθύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς τα πάνω τους ένα άλλο τουρκικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν μετανάστες.

«Φοβηθήκαμε ότι θα μας εμβολίσει, κάναμε όπισθεν και κρυφτήκαμε πίσω από το σκάφος του Λιμενικού» είπε ο κ. Κοντός. Οι δύο ψαροντουφεκάδες επέστρεψαν με τη συνοδεία του ελληνικού σκάφους στη Χίο. 

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά συνεχών προκλήσεων της Τουρκίας εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Μάλιστα, για τον λόγο αυτόν πριν από έναν μήνα οι Ελληνες ψαράδες έστειλαν εξώδικο στην κυβέρνηση.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....