Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Με το… καλημέρα stop στη δίκη για το «Noor 1»

❱❱ Αναβλήθηκε για τις 12 Νοεμβρίου η (σε δεύτερο βαθμό) εκδίκαση της υπόθεσης διακίνησης 2,1 τόνων ηρωίνης με το ναρκόπλοιοΜόλις ξεκίνησε διακόπηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση διακίνησης 2,1 τόνων ηρωίνης με το ναρκόπλοιο «Noor 1». Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, το οποίο συνεδριάζει στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, προχώρησε στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων για δύο Τούρκους κατηγορουμένους, οι οποίοι εμφανίστηκαν χωρίς δικηγόρο. 

Ετσι, όπως αναμενόταν, ανακοινώθηκε διακοπή ενός μήνα (για τις 12 Νοεμβρίου) προκειμένου να ενημερωθούν οι νέοι δικηγόροι για την ογκώδη δικογραφία. Στο εδώλιο κάθισαν οι 12 από τους 13 κατηγορουμένους (ένας αλλοδαπός δεν εμφανίστηκε), επτά εκ των οποίων είναι κρατούμενοι και εκτίουν τις πρωτόδικες ποινές τους.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι ο 60χρονος ναυλομεσίτης Γιώργος Μπουρδούβαλης, ο 43χρονος εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης και ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης, οδηγός της νταλίκας που μετέφερε τα ναρκωτικά και νοίκιασε στον Γιαννουσάκη την αποθήκη στο Κορωπί.

Απών από τη δίκη ήταν ο 13ος κατηγορούμενος, ένας Τούρκος υπήκοος ο οποίος απουσίαζε και από το πρωτόδικο δικαστήριο, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί ερήμην. Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες προτού ξεκινήσει η δίκη ένας εφέτης είχε ζητήσει να εξαιρεθεί από τη σύνθεση του δικαστηρίου που θα εκδικάσει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1», ωστόσο το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά απέρριψε το αίτημα αποχής του.

Στη δήλωση αποχής που υπέβαλε ο εφέτης φέρεται ότι επικαλέστηκε το γεγονός ότι στο παρελθόν και σε άλλο στάδιο είχε ασχοληθεί με την υπόθεση του «Noor 1» και είχε εκφέρει σχετική κρίση.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο δήλωσε κώλυμα, καθώς οι γνωρίζοντες λένε ότι δεν ήθελε να κατηγορηθεί ότι ήδη είχε σχηματίσει άποψη για την πολύκροτη υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης που μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα με το συγκεκριμένο πλοίο. Ομως, τόσο η αρμόδια εισαγγελέας όσο και το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά αποφάσισαν ότι δεν συντρέχει λόγος να απέχει από τη δίκη.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...