Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

«Η Ελένη Μενεγάκη δεν έπρεπε να επιστρέψει τόσο γρήγορα, τώρα έγινε η...

Αυστηρή κριτική άσκησε στην Ελένη Μενεγάκη γνωστός κύριος της...

Η Ελένη Χατζίδου έδειξε τη φουσκωμένη της κοιλίτσα και αποκάλυψε αν είναι...

Η Ελένη Χατζίδου κατά τη διάρκεια της εκπομπής «[email protected]»...

Μαχητής ο Στηβ Κακέτσης – Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Ο Στηβ Κακέτσης απέδειξε πως είναι μαχητής καθώς μετά...

Ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη «σπάει» τη σιωπή του – Η ζωή...

Ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης «σπάει» τη σιωπή...

Με το… καλημέρα stop στη δίκη για το «Noor 1»

❱❱ Αναβλήθηκε για τις 12 Νοεμβρίου η (σε δεύτερο βαθμό) εκδίκαση της υπόθεσης διακίνησης 2,1 τόνων ηρωίνης με το ναρκόπλοιοΜόλις ξεκίνησε διακόπηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση διακίνησης 2,1 τόνων ηρωίνης με το ναρκόπλοιο «Noor 1». Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, το οποίο συνεδριάζει στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, προχώρησε στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων για δύο Τούρκους κατηγορουμένους, οι οποίοι εμφανίστηκαν χωρίς δικηγόρο. 

Ετσι, όπως αναμενόταν, ανακοινώθηκε διακοπή ενός μήνα (για τις 12 Νοεμβρίου) προκειμένου να ενημερωθούν οι νέοι δικηγόροι για την ογκώδη δικογραφία. Στο εδώλιο κάθισαν οι 12 από τους 13 κατηγορουμένους (ένας αλλοδαπός δεν εμφανίστηκε), επτά εκ των οποίων είναι κρατούμενοι και εκτίουν τις πρωτόδικες ποινές τους.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι ο 60χρονος ναυλομεσίτης Γιώργος Μπουρδούβαλης, ο 43χρονος εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης και ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης, οδηγός της νταλίκας που μετέφερε τα ναρκωτικά και νοίκιασε στον Γιαννουσάκη την αποθήκη στο Κορωπί.

Απών από τη δίκη ήταν ο 13ος κατηγορούμενος, ένας Τούρκος υπήκοος ο οποίος απουσίαζε και από το πρωτόδικο δικαστήριο, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί ερήμην. Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες προτού ξεκινήσει η δίκη ένας εφέτης είχε ζητήσει να εξαιρεθεί από τη σύνθεση του δικαστηρίου που θα εκδικάσει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1», ωστόσο το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά απέρριψε το αίτημα αποχής του.

Στη δήλωση αποχής που υπέβαλε ο εφέτης φέρεται ότι επικαλέστηκε το γεγονός ότι στο παρελθόν και σε άλλο στάδιο είχε ασχοληθεί με την υπόθεση του «Noor 1» και είχε εκφέρει σχετική κρίση.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο δήλωσε κώλυμα, καθώς οι γνωρίζοντες λένε ότι δεν ήθελε να κατηγορηθεί ότι ήδη είχε σχηματίσει άποψη για την πολύκροτη υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης που μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα με το συγκεκριμένο πλοίο. Ομως, τόσο η αρμόδια εισαγγελέας όσο και το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά αποφάσισαν ότι δεν συντρέχει λόγος να απέχει από τη δίκη.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκε ο πρώην σύντροφος της Μελίνας Ασλανίδου – Οι πρώτες φωτογραφίες από το γάμο

Η Μελίνα Ασλανίδου υπήρξε ζευγάρι με τον κομμωτή, Βασίλη...

«Πάντα η μαμά μου, μου έβαζε ωραία ρούχα, κοσμήματα και τσιμπιδάκια στα μαλλιά»

Το όμορφο κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι γνωστή κυρία της...

Γενέθλια για τον Γιάννη Λάτσιο – Πόσο χρονών γίνεται;

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο Γιάννης Λάτσιος.Ο ισχυρός...

«Σασμός»: Αυτός είναι ο λόγος που η σειρά δεν θα προβληθεί απόψε και αύριο Παρασκευή

Υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι φανατικοί τηλεθεατές της...

Καταγγελίες από τη Νένα Χρονοπούλου για το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Καλλιθέα

Παιδιά ακροβατούν σε περβάζια λίγων εκατοστών με κίνδυνο να...

Έλενα Γκρέκου: «Αναγκαστήκαμε να πουλήσουμε το σπίτι για να σπουδάσει ο γιος μου»

Η Έλενα Γκρέκου με αφορμή την αποχώρησή της από...

Με αποκαλυπτική εμφάνιση 48χρονη Ελληνίδα ηθοποιός σε έξοδό της με τον 31χρονο σύντροφό της

Είναι ταλαντούχα, όμορφη και ο χρόνος είναι φίλος της!...