Φουρτούνες για τον Μαρινάκη!

❱❱ Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης αντιμέτωπος με κατηγορίες αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων και σύστασης συμμορίας

Mε βαριές κατηγορίες παραπέμπεται για την πολύκροτη υπόθεση των στημένων αγώνων την περίοδο 2011-2015 ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, που θα δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο εφοπλιστής και ισχυρός άνδρας της ομάδας του Πειραιά καθώς και άλλα 27 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ηγετικά στελέχη της ΕΠΟ, θα καθίσουν στο εδώλιο αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνα και της σύστασης συμμορίας.

Με το υπ’ αριθμόν 1692/2018 βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Περικλή Δράκου, ο οποίος επανεξετάζοντας τη σχετική δικογραφία είχε ζητήσει την παραπομπή σε δίκη των 28 προσώπων που φέρεται ότι εμπλέκονται στα στημένα παιχνίδια αμαυρώνοντας τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Το παραπεμπτικό βούλευμα φέρνει και πάλι στο προσκήνιο προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με πρόεδρο τον Κώστα Σταμαδιάνο, με το οποίο είχαν απαλλαγεί οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης και της απάτης, αλλά παραπέμπονταν με την κακουργηματική κατηγορία της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνα και το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές αναφέρονταν σε συνολικά 16 αγώνες από το 2011 ως το 2015, οι οποίοι χειραγωγήθηκαν από διαιτητές που προσεγγίστηκαν από φερόμενα ως μέλη της συμμορίας προκειμένου να ευνοήσουν συγκεκριμένες ομάδες, αλλά και από τις διοικήσεις των ίδιων των ομάδων που φέρεται ότι είχαν σκοπίμως μειωμένη απόδοση εντός των αγωνιστικών χώρων.

Την αναίρεση του απαλλακτικού σκέλους του βουλεύματος Σταμαδιάνου είχε ζητήσει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ωστόσο η πρότασή του για το κακούργημα της εκβίασης απορρίφθηκε ομόφωνα από το συμβούλιο του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας. Παράλληλα απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η αναίρεση ως προς τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης, βάζοντας οριστικά στο αρχείο την υπόθεση για τις τρεις αυτές κατηγορίες και επιστρέφοντας τη δικογραφία στο Εφετείο.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ