Φραντζόλες κάνναβης

 Παραδοσιακός φούρνος στη Λάρισα ζυμώνει «ιδιαίτερα» καρβελάκια και κάνει δουλειές με… φούντες

Χρυσές δουλειές κάνει ένας παραδοσιακός φούρνος στη Λάρισα, καθώς οι ιδιοκτήτες του κατάφεραν έπειτα από πολλά ζυμώματα να κατασκευάσουν το πιο «νόστιμο» χειροποίητο ψωμί από αλεύρι κάνναβης.

Το πρωτοποριακό προϊόν μπορεί αρχικά να ξένισε τους πελάτες του φούρνου στη Φιλιππούπολη, οι οποίοι ήταν επιφυλακτικοί κατά την πρώτη αγορά του, ωστόσο μέσα σε ελάχιστο χρόνο απέκτησε φανατικούς καταναλωτές.
Οπως αναφέρει ο υπεύθυνος του φούρνου Βασίλης Μπάτσικας, οι καταναλωτές βρίσκουν στα ράφια το ψωμί από αλεύρι κάνναβης, σε καρβελάκια των 400 γρ., το οποίο είναι κάπως ακριβότερο από το κανονικό ψωμί αφού το αλεύρι του εισάγεται από την Ιταλία και έρχεται σε τιμή σχεδόν τριπλάσια από την κανονική.

f2 5

«Είναι ένα καινούργιο προϊόν και όπως καθετί καινούργιο σε βάζει στη διαδικασία να θέλεις να το δοκιμάσεις, είναι λοιπόν περιέργεια. Αυτό το προϊόν έχει ιδιαιτερότητες και στην υλοποίησή του αλλά και στα συστατικά που έχει μέσα. Εχει λοιπόν ωμέγα 3, δεν έχει γλoυτένη, περιέχει μαγνήσιο και γενικότερα πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ψωμί. Επίσης, έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα, λίγο πρασινωπό».

Το αλεύρι κάνναβης δεν περιέχει γλουτένη, ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, δηλαδή περίπου 29% πλήρη πρωτεΐνη και όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Είναι, επίσης, το πλουσιότερο αλεύρι σε φυτικές ίνες από όλα τα αλεύρια σιτηρών, περιέχοντας περισσότερο από 40% αδιάλυτες ίνες.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ