Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

Αλισβερίσια με «κέικ», «τούρτες» και «βούτυρο»

❱❱ Το πολυμελές κύκλωμα είχε ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών, «όργωνε» Αττική, Σπάρτη και Τρίκαλα και έσπρωχνε κοκαΐνηΟ γιος πασίγνωστου πρώην βουλευτή και πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που από τη θητεία του στην Προεδρική Φρουρά πέρασε στην παρανομία, ένας Αλβανός με βαρύ ποινικό παρελθόν που απολάμβανε χλιδάτη ζωή, δύο αστυνομικοί, ένας υπάλληλος… σουβλατζίδικου και άλλα έξι πρόσωπα συνθέτουν τον πυρήνα του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, μέλη του οποίου πέρασαν χθες το κατώφλι της ανακρίτριας Διαφθοράς.

Οι εμπλεκόμενοι που έπεσαν στα δίχτυα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται ότι «όργωναν» την Αττική, τη Σπάρτη και τα Τρίκαλα μοιράζοντας «κέικ», «τούρτες» και «βούτυρα» (κωδικές ονομασίες που οι ίδιοι χρησιμοποιούσαν για τις ναρκωτικές ουσίες) θησαυρίζοντας από τα παράνομα αλισβερίσια. Οπως αποκαλύπτεται από την ογκώδη δικογραφία της υπόθεσης και το 170 σελίδων διαβιβαστικό σημείωμα της Αστυνομίας, οι δράστες, που είχαν αναπτύξει ευρύ δίκτυο συνεργατών, «ενεργούσαν από κοινού από κερδοσκοπία, αφού από την προώθηση της κοκαΐνης αποκόμιζαν σημαντικά οικονομικά οφέλη».
Κομβικό ρόλο στο κύκλωμα φέρεται ότι είχε ο 30χρονος Αλβανός T.E., ο οποίος, σύμφωνα με ανώνυμη καταγγελία, εμπλέκεται και στην υπόθαλψη των δύο ομοεθνών του βαρυποινιτών που είχαν αποδράσει τον περασμένο Μάιο από το λιμάνι του Πειραιά κατά τη μεταγωγή τους στις Φυλακές Χανίων.

Το πρόσωπο αυτό, που διαφεύγει μέχρι στιγμής της σύλληψης, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για βαρύτατα αδικήματα, ενώ φέρεται ότι έκανε dolce vita διαμένοντας σε πολυτελή βίλα στην Πεντέλη, ταξιδεύοντας συχνά στο νησί των ανέμων, όπου συνδύαζε αναψυχή και «εργασία», ενώ σχεδίαζε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στην Αράχοβα!

Η δικογραφία

Σύμφωνα με τη δικογραφία, διατηρούσε στενές σχέσεις με τον 31χρονο πρώην εύζωνα και μετέπειτα επιχειρηματία Ν.Ζ., ο πατέρας του οποίου ήταν ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε στο παρελθόν βουλευτής και ευρωβουλευτής. Ο γόνος του Γ.Ζ., όμως, δεν ακολούθησε την πολιτική, αλλά αντίθετα επέλεξε να περάσει στην παρανομία, καθώς -σύμφωνα με τη δικογραφία- εκτός από την ενεργό συμμετοχή του στις αγοραπωλησίες ναρκωτικών, φέρεται ότι εμπλέκεται επίσης στην οργάνωση και τη διάπραξη διαρρήξεων! Μάλιστα, οι συνεργοί του στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες τον αποκαλούν «Ψηλό».f3 dikigoros

Πρόσωπο «κλειδί» στην πολυμελή σπείρα ήταν και ο 38χρονος αρχιφύλακας Π.Τ., ο οποίος μαζί με τον 28χρονο Αλβανό I.F. φέρεται ότι προμηθευόταν τις παράνομες ναρκωτικές ουσίες από δύο συγκατηγορούμενούς τους (έναν 32χρονο Αλβανό και την 33χρονη Ελληνίδα σύντροφό του) προκειμένου να τις διοχετεύσουν σε «διευρυμένο δίκτυο πελατών που είχαν αναπτύξει οι ίδιοι, αλλά και σε άτομα που έφερναν οι ίδιοι οι πελάτες τους».

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις οι πελάτες, εκμεταλλευόμενοι την επαγγελματική απασχόληση του 28χρονου Ι.F. σε σουβλατζίδικο στη Νίκαια, παράγγελναν ναρκωτικά χρησιμοποιώντας τη λέξη «σουβλάκια», ακόμη και τις ημέρες που αυτός δεν εργαζόταν! Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, οι κατηγορούμενοι, η πλειονότητα των οποίων πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την Πέμπτη, θα αρνηθούν τις κατηγορίες της σύστασης συμμορίας και της διακίνησης ναρκωτικών και θα υποστηρίξουν ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν για δική τους προσωπική χρήση. «Η συμμετοχή του εντολέα μου στην εν λόγω υπόθεση εξαντλείται αποκλειστικά στην προμήθεια ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση. Για τον λόγο αυτό και για την απόδειξη των ισχυρισμών μας έχουμε ζητήσει αιματολογική εξέταση. Ουδέποτε κατείχε ναρκωτικά με σκοπό την περαιτέρω πώλησή τους» δήλωσε στην «Espresso» ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων Γιάννης Μπουρίθης.

Διάλογοι-φωτιά: «Να πάρω τον ψηλό να έχει τίποτα άλλο;»

shutterstock 548180380

Αδυναμία στη… μαγειρική είχαν τα κατηγορούμενα μέλη του κυκλώματος, που φέρεται ότι δέχονταν από τους πελάτες τους παραγγελίες για… τούρτες, κέικ και σουβλάκια στην προσπάθειά τους να καμουφλάρουν τις αγοραπωλησίες ναρκωτικών! Μάλιστα, η πελατεία τους έχει καταγραφεί να εκφράζει παράπονα για την ποιότητα των… προϊόντων, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τα αποθεώνει χαρακτηρίζοντάς τα «δυναμίτη», «εργαλεία» και «βομβαρδιστικά Τόμαχοκ»! Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος μεταξύ ενός εκ των κατηγορούμενων αστυνομικών με συγκατηγορούμενό του, που εμφανίζεται ενθουσιασμένος από την παραγγελία που έλαβε!
– «Καλό;»
– «Εντάξει, διαολάκος, σου λέω. Ζουζουνάει».
– «Ζουζουνάει, ε; Δεν το ‘χω δει καν, να ξέρεις».
– «Ζουζουνιστό, ζουζουνιστό».
– «Ντάξει, σε καλό δρόμο είμαστε».
«Ωραία, τα λεφτά θα σ’ τα δώσω tomorrow».
Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι φέρεται ότι κρατούν για τους… καλούς πελάτες τους τα «εγγυημένα προϊόντα», αφήνοντας για τους υπολοίπους τα… δεύτερης διαλογής!
– «Είμαστε κομπλεντισιόν;»
– «Οχι, όχι, ρε φίλε… Δεν είναι της προκοπής, σ’ το λέω, δηλαδή τσάμπα. Γι’ αυτά που θες εσύ, σ’ το λέω εγώ, δεν είναι σαν τα άλλα… Τούτο τώρα ήταν για τα πετροκάραβα. Είναι για μαλαφάσι, ναι».

Οπως φαίνεται από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, γίνονται συχνά αποδέκτες δυσαρέσκειας όταν τα προϊόντα τους δεν ικανοποιούν τους παραλήπτες!
– «Εκείνο που μου έφερες, ρε, χθες, εκείνο το πραματάκι, το θέλημα, πες του να το βάλει στον κ…ο του έτσι όπως είναι».
– «Το τελευταίο που σου έδωσε;»
– «Να το βάλει στην κωλ…δα του και να το σφραγίσει!»
– Γιατί, ρε μαλ…, τόσο χάλια;»
– «Eεε, σου κάνω πλάκα;»
– «Φίλε, μαλ…, όπου το ‘χουμε δώσει, τουλάχιστον όχι όπως το φτιάχνεις εσύ, έχουνε μείνει, έχουνε παλαβώσει, δεν τους προλαβαίνουμε!»

Ωστόσο, αποκαλυπτικός είναι και ο διάλογος ανάμεσα σε δύο μέλη του κυκλώματος για τον ρόλο του «Ψηλού», τον γιο του γνωστού πολιτικού, όταν η ζήτηση για τα ναρκωτικά είναι μεγάλη και δεν τους φτάνει η ποσότητα που έχουν στα χέρια τους.
«Κάνε τα, ξέρω γω, πιο μαζεμένα, ρε μ…».
«Δεν υπάρχει άλλος, ρε, αλλά δεν καταλαβαίνεις δηλαδή, πολύ πρωτάκουστο τώρα κι αυτό».
«Λες να πάρω τον ψηλό να έχει τίποτα άλλο;»
«Πάρ’ τον, πάρ’ τον μία. Μπράβο, μπράβο. Πάρε, πες του, πάρε τον κοντό, πες του, κι έλα να με βρει».

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...