Ορθοπεταλιά από το Βέρμιο στην Τραπεζούντα

❱❱ Η ανάγκη του να πατήσει τα εδάφη όπου έζησαν οι πρόγονοί του οδήγησαν τον 34χρονο Γιώργο Λυπηρίδη στην απόφαση να διανύσει με ποδήλατο την απόσταση από το Βέρμιο έως την Τραπεζούντα! Για τον Πόντιο ποδηλάτη το ταξίδι από τον Ιερό Ναό Νέας Παναγίας Σουμελά Βερμίου προς το ομώνυμο ιστορικό μοναστήρι της μικρασιατικής πόλης ήταν στόχος ζωής, αφού ήθελε διακαώς να επισκεφτεί τα μέρη όπου έζησαν πριν από πολλά χρόνια οι συγγενείς του.

Γεννημένος στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, την Τιφλίδα, ο Γιώργος Λυπηρίδης ήρθε στην Ελλάδα πριν γίνει οκτώ ετών, αλλά θυμάται πάντα τα χρόνια που έζησε στο ποντιακό χωριό Τσιχιτζβάρι, ψηλά στα καυκάσια βουνά. Η καταγωγή της οικογένειάς του, όμως, είναι από το χωριό Παρτίν του Πόντου, 180 χιλιόμετρα από την Τραπεζούντα.

«Ηθελα να δω κι εγώ τις ρίζες μου…» είπε, εξηγώντας γιατί αποφάσισε να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι με το ποδήλατό του, το οποίο πραγματοποίησε μέσα σε δέκα μέρες. Οταν έφτασε στην Τραπεζούντα, υποσχέθηκε στον εαυτό του το επόμενο ταξίδι με το ποδήλατο να είναι για το χωριό του, το Τσιχιτζβάρι, όπου θα ανάψει ένα κερί στους τάφους των προγόνων του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν είναι σύντροφός της αλλά ο μπαμπάς της – Θεατρική έξοδος για τη γνωστή ηθοποιό

Η γνωστή ηθοποιός που πρωταγωνιστεί σε πετυχημένη σειρά έκανε βραδινή έξοδο παρέα με τον πατέρα της,

Πέτρος Ίμβριος: Η κόρη του έγινε 18 και ποζάρουν αγκαλιά – «Αγάπη μου χαμογελαστή!»

Ο Πέτρος Ίμβριος πόζαρε αγκαλιά με την κόρη του και δημοσίευσε τη φωτογραφία τους για να της ευχηθεί χρόνια πολλά για τα 18α γενέθλιά της.

Κεφαλονιά: «Ανοίγουν» λογαριασμοί, κινητά και στόματα! – Τα νέα πρόσωπα που θα καλέσει η ανακρίτρια

Νέες, καταιγιστικές εξελίξεις δρομολογούνται στην υπόθεση της 19χρονης Μυρτώς...

Χεράκι χεράκι Γκαγκάκη και Καπράλος

Πού πετύχαμε το ζεύγος.Πιο ερωτευμένη από ποτέ φαίνεται πως...

Δύσκολες ώρες για τη Χριστίνα Παππά – «Φοβάμαι για τη ζωή μου, είπα στην αστυνομία να κάνω μήνυση»

Η Χριστίνα Παππά αντιμετωπίζει απειλές από μία κοπέλα που βοήθησε και τη φιλοξένησε σε δωμάτιο που έχει στη Μύκονο.

Κατερίνα Καινούργιου: Η πρώτη έξοδος μετά τη γέννηση της κόρης της

Την πρώτη της έξοδο, τρεις εβδομάδες μετά τη γέννηση...