Παρασκευή, 1 Αυγούστου, 2025

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 01 Αυγούστου

ΚΡΙΟΣ: Καιρός να ισχυροποιήσετε τη θέση σας, δίνοντας στους...

Οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα για την ομογενή ηθοποιό Μελίνα Κανακαρίδη

Η Μελίνα Κανακαρίδη ήρθε και αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα για διακοπές, επιβεβαιώνοντας ακόμα μια φορά τον βαθύ δεσμό της με τον τόπο των προγόνων της

Ο διασημότερος βουδιστής μοναχός στον κόσμο κατηγορείται για σεξ με «στρατό» γυναικών

Ο διασημότερος βουδιστής μοναχός Σαολίν στον κόσμο, που έχτισε...

Παναγιώτης Μπουγιούρης: «Πιστεύω κάποια στιγμή να κάνω οικογένεια»

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι παρέα» και...

«Αφήστε με να βγω από τη φυλακή!»

❱❱ Η νεαρή «Μήδεια» υποστηρίζει ότι το έκανε εξαιτίας ισχυρής διαταραχής του οργανισμού της λόγω του τοκετούΑπό την
Ντέμη Ντάβαρη

Αίτημα για την αποφυλάκισή της υπέβαλε στον ανακριτή η 18χρονη «Μήδεια» της Πετρούπολης, η οποία τον περασμένο Φεβρουάριο σκότωσε και πέταξε σε κάδο σκουπιδιών, με τη βοήθεια της μητέρας της, το άτυχο βρέφος, το οποίο είχε φέρει λίγη ώρα νωρίτερα στη ζωή μέσα στο μπάνιο του σπιτιού τους.

Εχοντας συμπληρώσει ένα εξάμηνο κράτησης στο σωφρονιστικό κατάστημα Ελαιώνα, η 18χρονη, η οποία υποστηρίζει ότι έκανε ό,τι έκανε εξαιτίας ισχυρής διαταραχής του οργανισμού της λόγω του τοκετού, ζητά από τον δικαστικό λειτουργό να βγει από τη φυλακή. 

«Ουδέποτε ζήτησα να απαλλαγώ από την κατηγορία και μετά τη σύλληψή μου -με όποιες αντιφάσεις, λόγω της ψυχικής μου νόσου- αποδέχθηκα σε κάθε περίπτωση την πράξη που μου αποδίδεται» αναφέρει η κατηγορουμένη στην αίτησή της και τονίζει: «Τυγχάνω, δυστυχώς, μητέρα που σκότωσε το παιδί της μετά τον τοκετό και όχι οποιοσδήποτε και το θύμα επίσης δεν τυγχάνει οποιοσδήποτε άλλος, παρά το άτυχο παιδί μου».

Το βούλευμα

Η κατηγορουμένη είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη τον περασμένο Μάιο με το υπ’ αριθμόν 2298/2018 βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο είχε κληθεί να επιλύσει τη διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα αναφορικά με την ποινική μεταχείρισή της.

Οι δικαστές είχαν κρίνει, μεταξύ άλλων, τότε πως, εάν η κατηγορουμένη αφεθεί ελεύθερη, είναι πιθανόν «να προβεί εκ νέου σε ομοειδούς φύσεως αδίκημα, λαμβάνοντας υπόψη και την παντελή αδιαφορία της για την τήρηση προφυλάξεων προς αποφυγή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης».

Οπως υποστηρίζει η ίδια στην αίτησή της, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως «ποινικό αδίκημα συνιστά η εναλλαγή ερωτικών συντρόφων μιας 18χρονης κοπέλας», ενώ ζητά να ληφθεί υπόψη του ανακριτή η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του νευρολόγου ψυχιάτρου Γιάννη Παπαδάτου ο οποίος την εξέτασε στις Φυλακές Ελαιώνα.

Σύμφωνα με αυτή, η κατηγορουμένη, η οποία βίωσε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη σε ένα αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον που έχει τις ρίζες του στα ακόμη αυστηρά έθιμα της Αλβανίας (…), εμφάνισε πρόδρομα συμπτώματα επιλόχειας ψύχωσης με τάσεις παρερμηνείας των γεγονότων της πραγματικότητας και φόβους επικείμενου κακού.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει στην ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του ο νευρολόγος – ψυχίατρος, λόγω αυτών των συμπτωμάτων είχε μειωθεί σημαντικά η αντίληψη του άδικου της πράξης της, ενώ κατά τον χρόνο που διέπραξε το έγκλημα είχε σημαντική μείωση των πνευματικών της λειτουργιών και δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί την πραγματική διάσταση των γεγονότων. 

«Ο ψυχίατρος που την εξέτασε, ύστερα από εντολή του κυρίου ανακριτή, απεφάνθη ότι η 18χρονη διαταράχτηκε ψυχικά προ της έλευσης αλλά και μετά τον τοκετό, ενώ συνέτρεχε και άλλη ψυχική νόσος, η οποία της αποκλείει τον καταλογισμό ως προς την πράξη. Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, υπεβλήθη αίτημα άρσης της προσωρινής της κράτησης και αναμένεται η απόφαση» εξήγησε o δικηγόρος της Σπύρος Δημητρίου, μιλώντας στην «Espresso».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι ηθοποιών – Ερωτεύτηκαν στα γυρίσματα

Ερωτεύτηκαν στα γυρίσματα και έγιναν ζευγάρι στη ζωή. Για ποιους πρόκειται;

«Τσάκωσαν» γνωστή τραγουδίστρια σε ρομαντικό δείπνο με πολιτικό

Τι συνέβη με την τραγουδίστρια και τον πολιτικό;

Δακρυσμένη on camera η Εβελίνα Νικόλιζα: «Μου έχουν σπάσει όλοι τα νεύρα»

Συναισθηματικά φορτισμένη η Εβελίνα Νικόλιζα ανέβασε το νέο της vlog στο youtube μη κρύβοντας τα δάκρυά της.

Τίνα Μεσσαροπούλου: Η γνωριμία με τον Γιώργο Μυλωνάκη, ο έρωτας και ο γάμος

Θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το σχόλιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου...

Μελίνα Νικολαΐδη: Νέα αρχή μετά τον χωρισμό με τον Φιντιρίκο – Η μετακόμιση και η μελαγχολία

Η Μελίνα Νικολαΐδη χώρισε πρόσφατα με τον Δημήτρη Φιντιρίκο και έφυγε από το σπίτι του καθώς έμενε μαζί του όταν βρισκόταν στην Ελλάδα.

Γιόρτασαν 50 χρόνια γάμου οι γονείς παρουσιάστριας δελτίου ειδήσεων

Οι γονείς γνωστής δημοσιογράφου και παρουσιάστριας δελτίου ειδήσεων γιόρτασαν την 50η επέτειο γάμου τους.

Η Μαρίνα Βερνίκου ποζάρει με μπικίνι στα 48 της και προκαλεί πανικό

Η Μαρίνα Βερνίκου μετά από τρία παιδιά στα 48...
spot_img
spot_img