Σύμφωνα με έρευνα, το σεξ μεταξύ πρώην συντρόφων τούς βοηθά να ξεπεράσουν τον χωρισμό

❱❱ Τον άγραφο κανόνα που απαγορεύει το σεξ μεταξύ πρώην έρχεται να ανατρέψει νέα έρευναΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Τον άγραφο κανόνα που απαγορεύει το σεξ μεταξύ πρώην έρχεται να ανατρέψει νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε σε έγκριτο ιατρικό περιοδικό, καθώς δείχνει ότι όχι μόνο δεν αποτελεί «πισωγύρισμα», αλλά «επιβάλλεται» να ξεπεράσει κανείς τον χωρισμό και να προχωρήσει γρηγορότερα σε νέα σχέση.

Οσοι κάνουν σεξ με την/τον πρώην είναι λιγότερο πιθανό να νιώσουν καταθλιπτικά και παράλληλα κατακλύζονται από περισσότερα θετικά συναισθήματα για αρκετές ημέρες, επισημαίνει η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Archives of Sexual Behavior» από ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Γουέιν στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μειώνεται το στρες του χωρισμού και οι δύο πρώην σύντροφοι αποκτούν την αίσθηση ότι είπαν την τελευταία «λέξη» και στο κομμάτι της σωματικής επαφής.

Στα παραπάνω συμπεράσματα κατέληξαν οι επιστήμονες μελετώντας δύο ομάδες 113 και 372 εθελοντών, που είχαν χωρίσει λίγο πριν από την έναρξη της έρευνας. Υστερα από δύο μήνες τα άτομα της πρώτης ομάδας κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις, όπως αν προσπάθησαν να κάνουν σεξ με τους πρώην, πόσο συναισθηματικά δεμένοι ήταν μαζί τους και πώς ένιωθαν στο τέλος κάθε ημέρας. Από τη δεύτερη ομάδα ζητήθηκε να απαντήσουν πόσες φορές επιχείρησαν -με επιτυχία ή όχι- να το κάνουν με τους πρώην και πόσο συναισθηματικά δεμένοι ένιωθαν μαζί τους.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι απλά προσπάθησαν να το κάνουν με την/τον πρώην δεν είχαν ξεπεράσει τον χωρισμό. Αντίθετα, όσοι έκαναν σεξ δύο μήνες αργότερα δήλωναν ότι δεν ένιωθαν πλέον συναισθηματικά δεμένοι μαζί της/του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν είναι σύντροφός της αλλά ο μπαμπάς της – Θεατρική έξοδος για τη γνωστή ηθοποιό

Η γνωστή ηθοποιός που πρωταγωνιστεί σε πετυχημένη σειρά έκανε βραδινή έξοδο παρέα με τον πατέρα της,

Κεφαλονιά: «Ανοίγουν» λογαριασμοί, κινητά και στόματα! – Τα νέα πρόσωπα που θα καλέσει η ανακρίτρια

Νέες, καταιγιστικές εξελίξεις δρομολογούνται στην υπόθεση της 19χρονης Μυρτώς...

Πέτρος Ίμβριος: Η κόρη του έγινε 18 και ποζάρουν αγκαλιά – «Αγάπη μου χαμογελαστή!»

Ο Πέτρος Ίμβριος πόζαρε αγκαλιά με την κόρη του και δημοσίευσε τη φωτογραφία τους για να της ευχηθεί χρόνια πολλά για τα 18α γενέθλιά της.

Χεράκι χεράκι Γκαγκάκη και Καπράλος

Πού πετύχαμε το ζεύγος.Πιο ερωτευμένη από ποτέ φαίνεται πως...

Δύσκολες ώρες για τη Χριστίνα Παππά – «Φοβάμαι για τη ζωή μου, είπα στην αστυνομία να κάνω μήνυση»

Η Χριστίνα Παππά αντιμετωπίζει απειλές από μία κοπέλα που βοήθησε και τη φιλοξένησε σε δωμάτιο που έχει στη Μύκονο.