«Θεραπευτικά» τα ανδρικά t-shirts

❱❱ Ερευνα έδειξε ότι οι γυναίκες με στρες νιώθουν πιο ήρεμες όταν μυρίσουν το μπλουζάκι του αγαπημένου τουςΑκόμα και εν τη απουσία του ο αγαπημένος μας μπορεί να μας ηρεμήσει, αρκεί να μας έχει αφήσει τη μυρωδιά του! Νέα έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που πάσχουν από στρες νιώθουν καλύτερα αφού μυρίσουν ένα μπλουζάκι του αγαπημένου τους.

Μάλιστα, αποδείχτηκε ότι τις γυναίκες που βρίσκονται σε σχέση η οποία τούς εμπνέει ασφάλεια η μυρωδιά του συντρόφου τους τις ηρεμεί πιο πολύ και από τη μυρωδιά τριαντάφυλλου.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης προτείνουν οι γυναίκες που βρίσκονται σε τέτοιες σχέσεις να μυρίζουν συχνά τους συντρόφους τους για να επωφελούνται από την αντιστρεσογόνα επίδραση της μυρωδιάς τους. Δεν λένε το ίδιο, όμως, για τις γυναίκες που είναι σε σχέσεις με προβλήματα, καθώς όσον αφορά αυτές διαπιστώθηκε ότι η μυρωδιά του συντρόφου τους τις φόρτωνε με περισσότερη ένταση.

Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν από την παρακολούθηση 34 γυναικών, στις οποίες ζητήθηκε να βαθμολογήσουν την ασφάλεια που ένιωθαν στις σχέσεις τους. Για να τους δημιουργήσουν στρες, τις υπέβαλαν σε επανειλημμένα μικρής έντασης ηλεκτροσόκ. Στη συνέχεια τούς ζητούσαν να βαθμολογούν τα επίπεδα της δυσφορίας τους, ενώ το στρες τους μετριόταν και με ηλεκτρόδια που είχαν τοποθετηθεί στο δέρμα τους.

«Απ’ όσο γνωρίζουμε, αυτή είναι η πρώτη έρευνα που δείχνει ότι η μυρωδιά του ερωτικού συντρόφου βοηθάει να κατευνάζονται οι ψυχολογικές και σωματικές εκδηλώσεις του στρες, ειδικά σε ενήλικες που βιώνουν σχετική ασφάλεια» σχολιάζουν οι ερευνητές στη σχετική δημοσίευσή τους στην επιστημονική επιθεώρηση «Physiology Behavior».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ