«Εχουμε δύο μέρες να φάμε, έχετε τίποτα;»

❱❱ Το συγκλονιστικό τηλεφώνημα στον σύλλογο Φωτεινό Αστέρι της Πάτρας από άνεργη μητέρα που δεν μπορούσε να ταΐσει τα παιδιά τηςΟύτε να δώσει γάλα στα δύο παιδιά της δεν είχε μια απελπισμένη μητέρα, που ζήτησε βοήθεια από το Φωτεινό Αστέρι, τον σύλλογο που βοηθάει άπορες οικογένειες της Πάτρας. Συγκλονισμένοι οι εθελοντές ανέφεραν ότι δέχτηκαν μία κλήση στο τηλεφωνικό τους κέντρο και στην άλλη γραμμή άκουσαν μία τρεμάμενη από τα κλάμα φωνή να λέει: «Εχουμε δύο μέρες να φάμε, έχετε τίποτα;» 

Η εθελόντρια του συλλόγου Βάσω Νικολοπούλου αναγνώρισε τη φωνή της γυναίκας που απηύθυνε τη δραματική έκκληση. Πρόκειται για μια μητέρα δύο παιδιών του Δημοτικού, διαζευγμένη και άνεργη. Τα μόνα χρήματα που μπαίνουν στο σπίτι της είναι τα 250 ευρώ από το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τα οποία δεν φτάνουν για να πληρώσει το νοίκι, το ηλεκτρικό, το νερό, τα έξοδα των παιδιών στο σχολείο και το φαγητό, που είναι συγκεκριμένο (μακαρόνια, ρύζι, πατάτες, όσα δηλαδή χρειάζεται το στομάχι για να ξεγελάσει την πείνα του).

Με όση αξιοπρέπεια είχε, η πονεμένη γυναίκα πήρε τηλέφωνο στον σύλλογο και είπε πως η ίδια και τα παιδιά της έχουν δύο μέρες να φάνε. Η εθελόντρια απάντησε θετικά: «Ναι, έχουμε. Ελα να πάρεις μακαρόνια, ρύζι και λάδι, να μαγειρέψεις στα παιδιά σου προτού έρθουν από το σχολείο».

Συσσίτιο

Συγκλονισμένη η κυρία Νικολοπούλου ανέφερε ότι σε καθημερινή βάση χτυπούν τα τηλέφωνα από απεγνωσμένους γονείς, που ζητούν βρεφικές πάνες, ένα σακουλάκι ρύζι, λίγο λάδι: «Η κατάσταση είναι απελπιστική. Υπάρχουν οικογένειες που ζουν σήμερα δίπλα μας σε άθλια κατάσταση. Ανθρωποι ξεκινούν με τα πόδια από τα Ζαρουχλέικα, για παράδειγμα, για να πάνε στο συσσίτιο της μητρόπολης ή του δήμου στο κέντρο της Πάτρας να πάρουν λίγο φαγητό και να ξαναγυρίσουν με τα πόδια στα σπίτια τους» είπε η εθελόντρια στο thebest και εξήγησε ότι τα συσσίτια αυτά δεν είναι αρκετά: «Και δεν είναι μόνο αυτό. Εχουμε φτάσει τέλη Οκτωβρίου και το πρόγραμμα με το δωρεάν κολατσιό στα σχολεία δεν έχει ξεκινήσει. Υπάρχουν παιδάκια που τρώνε μία φέτα ψωμί τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο, κάποια άλλα που μοιράζονται το κολατσιό με τους συμμαθητές τους και άλλα που δεν τρώνε ούτε αυτά».

Αυτή τη στιγμή ο σύλλογος Φωτεινό Αστέρι βοηθάει περίπου 550 οικογένειες της Πάτρας, οι οποίες ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με όσο κουράγιο και αξιοπρέπεια τους έχουν απομείνει.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ