Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Αίμα Έλληνα έβαψε το Αργυρόκαστρο

❱❱ Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ύψωσε τη γαλανόλευκη στο στρατιωτικό νεκροταφείο και δέχθηκε πυρά από τις ειδικές δυνάμεις«Ζήτω η Ελλάδα». Αυτά φέρεται ότι ήταν τα τελευταία λόγια του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, προτού αφήσει, χθες, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, την τελευταία του πνοή από πυρά Αλβανών αστυνομικών, στο χωριό Βουλιαράτι, στο Αργυρόκαστρο.

Το αιματηρό περιστατικό έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και αντικρουόμενες, ωστόσο οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις φαίνεται ότι εξάντλησαν -το λιγότερο- την αυστηρότητά τους στον 35χρονο Ελληνα ομογενή, που ύψωσε ελληνικές σημαίες στο Αργυρόκαστρο. Το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να γίνει ενδελεχής έρευνα για όσα συνέβησαν και είχαν ως αποτέλεσμα τον χαμό του 35χρονου άνδρα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα άρχισαν χθες περίπου στις 10 το πρωί. Οπως κάθε χρόνο, οι κάτοικοι στα χωριά της ελληνικής μειονότητας βάζουν σημαίες στα σπίτια και στους δρόμους. Ετσι έγινε και στο χωριό Βουλιαράτι. Ο 35χρονος ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων. Ωστόσο, σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης, Αλβανοί αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και επιχείρησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή εξόργισε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, που φέρεται ότι πυροβόλησε με καλάσνικοφ ακόμη και εναντίον περιπολικού.

Στο σημείο κλήθηκε και ομάδα των αλβανικών ειδικών δυνάμεων και ξεκίνησε καταδίωξη, με τον 35χρονο να κρύβεται στο υδραγωγείο του χωριού. Οταν οι άνδρες των αλβανικών ειδικών δυνάμεων έφτασαν εκεί, σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών, που κατέληξε στον θάνατο του 35χρονου. Φέρεται ότι δέχτηκε δύο θανατηφόρα πυρά, ένα στο κεφάλι και ένα στο στήθος. Κατά μία άλλη εκδοχή, οι Αλβανοί αστυνομικοί κατέβασαν την ελληνική σημαία από το σπίτι του Κατσίφα και αυτό ήταν που οδήγησε στην «έκρηξή» του.

Διαμαρτυρίες

Τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής Αλβανίας αποκαλούν τον 35χρονο ακραίο εξτρεμιστή «που σχεδίαζε την επίθεση κατά της αλβανικής αστυνομίας στις 28 Οκτωβρίου». Μάλιστα, αναδημοσιεύουν ένα ποστ του Κατσίφα στο facebook από τις 23 Οκτωβρίου, στο οποίο έγραφε μεταξύ άλλων: «Η σκληροπυρηνική Νεολαία τής Βορείου Ηπείρου δεν θα μείνει θεατής. Καλούνται όλοι Ελληνες τής Βορείου Ηπείρου 28η Οκτωβρίου να στείλουμε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. ΕΛΛΑΣ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ».

Χθες το βράδυ πλήθος κόσμου βρέθηκε έξω από την πρεσβεία της Αλβανίας, στη λεωφόρο Κηφισίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τον θάνατο του 35χρονου. 

vasiki v. ipeiros

Με μια σκληρή ανακοίνωση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση καταδίωξης του Ελληνα ομογενούς κατέληξε στον θάνατό του και ζητεί από τις αλβανικές Αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...