Στα ίχνη του «μαύρου» χρήματος

❱❱ Στο μικροσκόπιο οι λογαριασμοί του Γιάννου ΠαπαντωνίουΑιτήματα δικαστικής συνδρομής στέλνουν οι ανακριτές Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιώργος Ευάγγελου σε ΗΠΑ, Βέλγιο, Κύπρο, Ολλανδία και Γαλλία, αναζητώντας τις ροές του «μαύρου» χρήματος με αποδέκτη τον -προφυλακισμένο πλέον- πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον των δικαστικών Αρχών εστιάζεται κυρίως στους λογαριασμούς του στη Γαλλία, ενώ την ίδια ώρα ο κατηγορούμενος υπουργός φέρεται ότι έχει ήδη προβεί σε κινήσεις για να μπλοκάρει ενδεχόμενο άνοιγμά τους.

Αλλωστε, την ίδια τακτική ακολούθησε το ζεύγος Παπαντωνίου – Κουράκου και στην περίπτωση της Ελβετίας, όπου φέρεται -σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας- ότι επιχείρησαν να εμποδίσουν τις ελληνικές Αρχές να λάβουν γνώση γύρω από τους επίμαχους λογαριασμούς που διατηρούσαν στις ελβετικές τράπεζες.

Παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του, το ζεύγος, που εμφανίστηκε οικειοθελώς ενώπιον των ανακριτών τον Νοέμβριο του 2017 και συναίνεσε παρουσία δικηγόρου στην άρση του τραπεζικού απορρήτου για δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, φέρεται ότι επιχειρούσε υπογείως να μπλοκάρει τη διαδικασία.

Παραπλάνηση

Κι αυτό, καθώς, σύμφωνα με αποκαλυπτικά έγγραφα της δικογραφίας, η Σταυρούλα Κουράκου φέρεται ότι υποστήριξε μέσω Ελβετού δικηγόρου ενώπιον των ελβετικών Αρχών ότι η ίδια και ο σύζυγός της δεν παρείχαν τη συναίνεσή τους στους ανακριτές, αλλά… παραπλανήθηκαν, βάζοντας την υπογραφή τους χωρίς την παρουσία δικηγόρου!

Αυτός, άλλωστε, ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους έγειρε η ζυγαριά της Δικαιοσύνης υπέρ της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση οδήγησε και το γεγονός ότι το ζεύγος Παπαντωνίου, αμέσως μετά την έναρξη της δικαστικής έρευνας για την επίμαχη «μίζα» των 2.800.000 ελβετικών φράγκων, άρχισε να εκποιεί τα περιουσιακά στοιχεία του στην Ελλάδα!

Πλέον, οι δικαστικές Αρχές αναμένουν την απάντηση της Βουλής στο αίτημά τους για το αν θα ανοίξει ο δρόμος για την άσκηση ποινικής δίωξης στο πρόσωπο του πρώην υπουργού και για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, ενώ στόχος τους είναι να εξετάσουν τον πρώην πρόεδρο της Thales Μισέλ Ζοσεράν.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ