Οι δικηγόροι του πρώην Mr «Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη ζήτησαν παραγραφή της κατηγορίας για μίζα 1.600.778 €

❱❱ Ζήτημα παραγραφής της κατηγορίας για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που αντιμετωπίζουν ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης…… η σύζυγός του Γεωργία και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης έθεσαν οι συνήγοροί τους ενώπιον της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατά την έναρξη της δίκης. Η ακροαματική διαδικασία αφορά τη μίζα ύψους 3.130.850 μάρκων (1.600.778 ευρώ) που φέρεται ότι έλαβε ο Μαρτίνης από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International GmbH, προκειμένου να της ανατεθεί η προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Οπως ισχυρίστηκαν οι συνήγοροι, από τη στιγμή που φέρεται ότι τελέστηκε το αδίκημα έως τη στιγμή που οι κατηγορούμενοι έλαβαν κλήση για το δικαστήριο έχει παρέλθει δεκαπενταετία και το αδίκημα υπόκειται σε παραγραφή! Η δίκη διεκόπη για τις 29 Νοεμβρίου, προκειμένου να αποφανθούν οι δικαστές. Την ίδια ώρα, ο 77χρονος Ανδρέας Μαρτίνης εμμένει στην αθωότητά του.

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που αρχίζει αυτή η δίκη έχοντας εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν υπήρξε απάτη του Δ.Σ., πράγμα το οποίο ελπίζω ότι θα καταδειχθεί, ούτε παραπλάνησα ούτε έκλεψα. Περιμένω να καταφανεί ποιος πραγματικά μετά από μένα έκλεψε το νοσοκομείο. Και δεν είμαι μόνο εγώ που το λέει, αλλά και άλλοι» είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο Ανδρέας Μαρτίνης φέρεται ότι έπεισε τα μέλη του Δ.Σ. να αναλάβει την προμήθεια η γερμανική εταιρία, παρότι η προσφορά της δεν ήταν η χαμηλότερη.

Παράλληλα, μαζί με τη σύζυγό του, φέρεται ότι ακολούθησε μια πολυδαίδαλη διαδρομή από έμβασμα σε έμβασμα και από λογαριασμό σε λογαριασμό, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη της μίζας.

Ντέμη Ντάβαρη

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ