Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Super κόλπο από το δεξί χέρι του Mr Jumbo

❱❱ Πουλούσε ακίνητα σε Κινέζους που ήθελαν «χρυσή βίζα» και πληρωνόταν μέσω POS, «σπάζοντας» τα capital controls του ΠεκίνουΕπενδύσεις σε ελληνικά ακίνητα μέσω POS της Εθνικής Τράπεζας που είχαν εγκατασταθεί στο Πεκίνο έκαναν οι Κινέζοι πελάτες του πρώην αντιπροέδρου της Jumbo κατά παράβαση της κινεζικής νομοθεσίας για τους κεφαλαιακούς ελέγχους (capital controls).

Οπως αποκαλύπτεται, ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου είχε εγκαταστήσει POS τριών ελληνικών τραπεζών, μέσω των οποίων γίνονταν συναλλαγές που φτάνουν τα 40.000.000 ευρώ, με στόχο την εξασφάλιση από τους Κινέζους αγοραστές «χρυσής βίζας», δηλαδή άδειας παραμονής στην Ελλάδα. Αν και οι δύο τράπεζες σταμάτησαν άμεσα τη μεθόδευση (οι συναλλαγές ακυρώνονταν), στην Εθνική συνεχίστηκε ώσπου να παρέμβουν οι κινεζικές Αρχές.

«Μετά τη διαπίστωση από τους μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου και κανονιστικής συμμόρφωσης διενέργειας ασυνήθιστων συναλλαγών με χρήση πιστωτικών καρτών, προέβη άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακοπή τους. Στο πλαίσιο αυτό προέβη εγκαίρως σε ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών. Περαιτέρω, σε εφαρμογή των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης και επιχειρηματικής ηθικής, ενημερώθηκαν τα αρμόδια όργανα της τράπεζας και αποφασίστηκε από το διοικητικό της συμβούλιο η άμεση λήψη μέτρων από τη διοίκηση» ανακοίνωσε χθες η Εθνική Τράπεζα. Στο στόχαστρο, κατά πληροφορίες, βρίσκεται και η γενική διευθύντρια λιανικής τραπεζικής της Εθνικής Νέλλη Τζάκου.

f2 18

Η τελευταία φέρεται ότι είχε λάβει επιστολή από τις κινεζικές Αρχές για τις συναλλαγές, αλλά δεν ενημέρωσε τη διοίκηση. Η διοίκηση της Jumbo, υπό τον υπέρμαχο της περικοπής των συντάξεων Απόστολο Βακάκη, εκπαραθύρωσε με διαδικασίες-εξπρές τον στενό συνεργάτη της. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωσή της η εταιρία: «Διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά ως αναληθή και αβάσιμα σημερινά (σ.σ.: χθεσινά) δημοσιεύματα του Τύπου περί ενδεχόμενης εμπλοκής της, με οποιονδήποτε άμεσο ή έμμεσο τρόπο, σε φερόμενες ως παράνομες δραστηριότητες προσωπικής εταιρίας του ήδη παραιτηθέντος μικρομετόχου, αναπληρωτή αντιπροέδρου και εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου».

Στην ανακοίνωση προστίθεται: «Η εταιρία ουδεμία απολύτως γνώση ή σχέση ή σύνδεση έχει με τις προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες του ανωτέρω στον τομέα των ακινήτων ή άλλες. Ουδεμία συναλλαγή έχει πραγματοποιηθεί οποτεδήποτε μέσω των τραπεζικών λογαριασμών και των συστημάτων πληρωμών της εταιρίας, πλην αποκλειστικά και μόνον όσων αφορούν στην καθημερινότητα της πραγματικής εμπορικής δραστηριότητας αυτής».

Μετά τις αποκαλύψεις για τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους από τον -μέχρι προ ολίγων ωρών- αντιπρόεδρο της Jumbo, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας.

Το θρυλικό εργοστάσιο παιχνιδιών Fino και η αγορά της βίλας του Κωστόπουλου

f3 dsc 9569

Ο στενός συνεργάτης του «Mr Jumbo» Ευάγγελος Παπαευαγγέλου ήταν… παιχνιδάς από τα γεννοφάσκια του. Ομως, έγινε ευρύτερα γνωστός τον περασμένο Ιούνιο, όταν απέκτησε αντί 4.700.000 ευρώ τη βίλα που κάποτε ανήκε στον Πέτρο Κωστόπουλο και στην Τζένη Μπαλατσινού, στη Φιλοθέη.
Ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου υπήρξε ο δεύτερος ιδιοκτήτης του θρυλικού εργοστασίου παιχνιδιών Fino, μετά τον ιδρυτή και θείο του Χρήστο Παπαευαγγέλου. Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, το εργοστάσιο κατασκεύαζε σιδερένια και λούτρινα κουρδιστά παιχνίδια, και τη φίρμα του ακολουθούσε για χρόνια το διαφημιστικό σλόγκαν: «Αγοράζω παιχνίδια Φίνο, χαλάλι τα λεφτά που δίνω».

Με καταγωγή από το χωριό Πτελεό Μαγνησίας, ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου ήρθε στην Αθήνα σε μικρή ηλικία. Παράλληλα με τις σπουδές του στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά, εργαζόταν στο εργοστάσιο παιχνιδιών του θείου του. Η Fino πέρασε στα χέρια του μετά τον θάνατο του άτεκνου θείου του το 1972. Το κτίριο εξακολουθεί να βρίσκεται στην οδό Κύπρου στην Καλλιθέα, κοντά στον σταθμό του ηλεκτρικού, αλλά πλέον στεγάζεται εκεί ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας Jumbo.

Ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου θα κρατήσει το εργοστάσιο ως τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Τότε θα το αγοράσει ο Απόστολος Βακάκης και θα πορευτούν μαζί στη νεοσύστατη τότε Jumbo. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών, της Κατερίνας και της Μαρίας, που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους. Η σύζυγός του κατάγεται από την κοσμοπολίτικη Μύκονο, που δεν άργησε να τον κατακτήσει και να γίνει μόνιμος οικογενειακός προορισμός του.

Από το 1992 είναι πρόεδρος των Ελλήνων Κατασκευαστών και Εμπόρων Παιχνιδιών, από το 2006 μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και από το 2006 μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...