Ελληνόπουλα πάνε Ταϊλάνδη για το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής!

❱❱ Με την ελπίδα να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 ως τις 18 Νοεμβρίου θα ταξιδέψουν στη μακρινή Ταϊλάνδη τρεις έφηβοι Ελληνες!Ο Αριστοτέλης, η Αιμιλία και ο Ερρίκος, οι οποίοι ασχολούνται από την… κούνια με τη ρομποτική, δεν είναι «πρωτάρηδες». Στο παρελθόν είχαν κερδίσει την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής για παιδιά δημοτικού.

Οπως τονίζει ο εκπαιδευτικός και προπονητής τους Κώστας Νέλλας, το πρότζεκτ που έδωσε στους μαθητές του το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα είναι ένα ρομπότ το οποίο βοηθά στη διαχείριση μιας ενυδρειοπονικής εγκατάστασης. «Δούλεψαν γύρω στους πέντε μήνες παράλληλα με τις σχολικές υποχρεώσεις τους, έως ότου τελειώσουν την κατασκευή αυτού του ρομπότ» λέει για τα τρία παιδιά ο Ελληνας προπονητής, προσθέτοντας πως το θέμα του διαγωνισμού ήταν σχετικό με την παραγωγή της τροφής, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της πείνας του πλανήτη.

«Η δική μας πρόταση είναι πώς θα βοηθήσουμε τη μέθοδο της ενυδρειοπονίας (σ.σ.: συνδυασμός της υδροπονίας και της ιχθυοκαλλιέργειας) να είναι πιο αποτελεσματική».

Το ρομπότ που δημιούργησαν τα τρία Ελληνόπουλα διαθέτει ένα μηχανικό χέρι με αισθητήρες που, όταν το τοποθετεί στο ενυδρείο, συλλέγει σημαντικές πληροφορίες και ελέγχει την ποιότητα του νερού (ΡΗ, θερμοκρασία κ.λπ.). Στη συνέχεια στέλνει τα δεδομένα σε ένα κεντρικό σύστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χεράκι χεράκι Γκαγκάκη και Καπράλος

Πού πετύχαμε το ζεύγος.Πιο ερωτευμένη από ποτέ φαίνεται πως...

Δεν είναι σύντροφός της αλλά ο μπαμπάς της – Θεατρική έξοδος για τη γνωστή ηθοποιό

Η γνωστή ηθοποιός που πρωταγωνιστεί σε πετυχημένη σειρά έκανε βραδινή έξοδο παρέα με τον πατέρα της,

Κατερίνα Καινούργιου: Η πρώτη έξοδος μετά τη γέννηση της κόρης της

Την πρώτη της έξοδο, τρεις εβδομάδες μετά τη γέννηση...

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το βραδινό look με δαντελένιο κορμάκι στο πλευρό του Θέμη Σοφού

Με μια εμφάνιση που ισορροπεί ανάμεσα στο κομψό και...

Κεφαλονιά: «Ανοίγουν» λογαριασμοί, κινητά και στόματα! – Τα νέα πρόσωπα που θα καλέσει η ανακρίτρια

Νέες, καταιγιστικές εξελίξεις δρομολογούνται στην υπόθεση της 19χρονης Μυρτώς...

Πέτρος Ίμβριος: Η κόρη του έγινε 18 και ποζάρουν αγκαλιά – «Αγάπη μου χαμογελαστή!»

Ο Πέτρος Ίμβριος πόζαρε αγκαλιά με την κόρη του και δημοσίευσε τη φωτογραφία τους για να της ευχηθεί χρόνια πολλά για τα 18α γενέθλιά της.