Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

«Ντου» της αστυνομίας σε «εργοστάσιο ντόπας»

❱❱ Επιασαν σπείρα που «έσπρωχνε» αναβολικά! Ο ρόλος γνωστού bodybuilder και η εμπλοκή ιδιοκτήτη γραφείου τελετώνΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Καίριο χτύπημα στα μεγάλα κυκλώματα των αναβολικών κατάφεραν τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, που ύστερα από πολύμηνη έρευνα πραγματοποίησαν ταυτόχρονη επιχείρηση σε Αττική, Κρήτη και Ηπειρο συλλαμβάνοντας συνολικά 11 άτομα και εντοπίζοντας «εργοστάσιο» παρασκευής με τεράστιες ποσότητες παράνομων ουσιών.

Συνολικά συνελήφθησαν 11 άτομα -10 άνδρες και μία γυναίκα-, ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος, ο οποίος είχε ως βάση το Ηράκλειο Κρήτης. Μάλιστα, ο φερόμενος ως εγκέφαλος είναι γνωστός αθλητής του bodybuilding και λόγω της ενασχόλησής του με αυτό είχε άνετη πρόσβαση σε γυμναστήρια.

41745267 2123569670987454 405024680257257472 nΕπίσης, φέρεται ότι εμπλέκεται στη σπείρα και ο Ν. Μ. (μικρή φωτό), στέλεχος μιας εκ των πολλών Διεθνών Ομοσπονδιών Bodybuilding στην Ελλάδα, ο οποίος διατηρεί και γραφείο τελετών. Ο εν λόγω κατηγορείται ότι χορηγούσε σε αθλητές τα παράνομα σκευάσματα αντί αδράς αμοιβής.

Οπως προέκυψε από τις πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών, ο αρχηγός της σπείρας έκανε παράνομες εισαγωγές αναβολικών από Κίνα και Πολωνία, όπως και πρώτες ύλες για την παρασκευή ανάλογων σκευασμάτων. Οταν παραλάμβανε το εμπόρευμα που παράγγελνε μέσω διαδικτύου «μαγείρευε» αναβολικά στο «εργοστάσιο» που είχε εγκαταστήσει σε περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης για να του δώσει την τελική μορφή έτοιμη για τους bodybuilder και άλλους αθλητές.

Μάλιστα, το κέρδος ήταν τόσο μεγάλο που δεν δίσταζε να διαφημίζει την «πραμάτεια» σε σχετικές ιστοσελίδες, αναφέροντας ότι πρόκειται για δήθεν εγκεκριμένα φάρμακα που μειώνουν τις ανεπιθύμητες παρενέργειες από τη χρήση αναβολικών! Το πελατολόγιό του ήταν μεγάλο λόγω της επαφής του με αθλητές του χώρου, στους οποίους εμφανιζόταν ως «ο γκουρού των αναβολικών».

Το «ντελίβερι»

Οι «πελάτες» έκαναν τις παραγγελίες τους διαδικτυακά και συνήθως τα σκευάσματα έφθαναν στα χέρια τους μέσω εταιριών ταχυμεταφορών. Στην περίπτωση, βέβαια, που οι παραγγελίες ήταν από την Αττική το εμπόρευμα έφτανε απευθείας με «ντελίβερι» από έμπιστα άτομα του φερόμενου ως αρχηγού. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό ο Κρητικός συνεργαζόταν με ιδιοκτήτη καφετέριας στον Κορυδαλλό, ο οποίος του «δάνειζε» τους «ντελιβεράδες» που είχε στο κατάστημά του για να μοιράζουν τα αναβολικά. 

f2 3

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 141.639 αναβολικά, δισκία, φιαλίδια, αμπούλες, σύριγγες, 301 ηρεμιστικά χάπια και 40 ναρκωτικά χάπια MDMA, αλλά και 6.520 γραμμάρια καπνού και 6,2 γραμμάρια κάνναβης. Επίσης, αεροβόλο όπλο, δύο μαχαίρια, 13 φυσίγγια αερίου, 29 αβολίδωτα φυσίγγια, εξοπλισμός παρασκευής των αναβολικών, πρώτες ύλες, 19 κινητά τηλέφωνα, εννέα ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το ποσό των 155.499 και πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων που καίνε το κύκλωμα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...