ΠΡΟΣΟΧΗ! Μελωδίες άγχους

❱❱ Η χριστουγεννιάτικη μουσική στρεσάρει τους καταναλωτές και τους σπρώχνει σε περισσότερα και ακριβότερα ψώνιαΑν και αρχές Νοέμβρη, δεν αργεί η ώρα που θα ακούσουμε από τα ραδιόφωνά μας ή μέσα στα καταστήματα τις πρώτες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Αυτή η μουσική, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, δεν αναμένεται να… εξημερώσει τα ήθη. Αντιθέτως, ακόμα και αν δεν ανήκετε σ’ εκείνους που τους δίνει στα νεύρα αυτή η μελωδία, είναι σίγουρο ότι θα επιβαρυνθείτε ψυχολογικά!

Οπως εξηγούν ειδικοί στην DailyMail.com, η εορταστική μουσική ενεργοποιεί το στρες που έχει να κάνει με τις αγορές και τις ετοιμασίες που επιβάλλει η εορταστική περίοδος. Βέβαια, υποσυνείδητα μάς ωθεί να κάνουμε περισσότερες αγορές όταν είμαστε σε κάποιο κατάστημα, αυξάνοντας μετά το στρες για τα οικονομικά μας.

«Το τοξικό των διακοπών είναι ότι αυτήν την περίοδο της χρονιάς νιώθεις την υποχρέωση να βρεις το τέλειο δώρο. Η μουσική παίζει αυξητικό ρόλο σε αυτό το στρες» δηλώνει ο δρ Peter Christenson, καθηγητής στο Lewis & Clark College στο Πόρτλαντ του Κολοράντο. Βέβαια, αντίστροφα αυτή η μουσική φαίνεται να κάνει μεγάλο καλό στους εμπόρους, αφού ωθεί τους καταναλωτές σε περισσότερα ψώνια.

Ερευνα του 2003 που έγινε από το Washington State University έδειξε ότι οι αγοραστές που εκτίθενται σε χριστουγεννιάτικη μουσική και μυρωδιές, όπως αυτή του έλατου ή της κανέλας, νιώθουν πιο θετικά για την ατμόσφαιρα του καταστήματος και ανοίγουν το πορτοφόλι τους ευκολότερα. Ειδικά σε μουσική με πιο αργό τέμπο…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ο άγριος Ιανός «θέρισε» ψυχές – Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι στη Θεσσαλία

Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι ήταν -ως χθες το βράδυ- ο...

Τι αποκαλύπτει για τους Έλληνες πιλότους ο απόστρατος Ίκαρος Στέφανος Καραβίδας

Ο πρώτος Ελληνας πιλότος που είχε την ευκαιρία να πετάξει με...

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...

Δημήτρης Παρίσης: Κυκλοφόρησε digital από την Heavenmusic το νέο του τραγούδι «Τέσσερα λεπτά»

Ένας νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης με μια πολύ ζεστή φωνή έρχεται για...