Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

Αλβανική τρομοκρατία

❱❱ Εφτασαν στο σημείο ακόμη και να γδύσουν (!) ταξιδιώτες, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν πάνω τους ύποπτο τατουάζΜέσα σε κλίμα τρομοκρατίας ταξίδεψαν χθες χιλιάδες πολίτες από τη χώρα μας προς το χωριό Βουλιαράτες, προκειμένου να απευθύνουν το ύστατο «χαίρε» στον αδικοχαμένο Κωνσταντίνο Κατσίφα, που δολοφονήθηκε στα βουνά της Βορείου Ηπείρου από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αλβανίας, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Το πιο παράλογο ωστόσο είναι ότι οι αστυνομικές Αρχές της γειτονικής χώρας έκαναν τον βίο αβίωτο στους ταξιδιώτες που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του 35χρονου και κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα!

Οι Αλβανοί αστυνομικοί προχώρησαν χθες το πρωί σε τέσσερις προσαγωγές Ελλήνων πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, έκαναν έρευνες για μπλούζες με το πρόσωπο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, για τη σημαία της Βορείου Ηπείρου, ενώ έφτασαν στο σημείο ακόμη και να… γδύσουν τους ταξιδιώτες, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν πάνω τους κάποιο ύποπτο… τατουάζ. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αλβανικές Αρχές οδήγησαν σε άτυπες ανακρίσεις (!) στελέχη βορειοηπειρωτικών οργανώσεων, οι οποίες ζήτησαν την παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλοι τους θα έφταναν εγκαίρως στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ελεγχοι και στην… επιστροφή

Ωστόσο, όσα συνέβησαν χθες το βράδυ μετά την ταφή του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα προκαλούν ερωτήματα αλλά και οργή… Στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου οδηγήθηκαν και ανακρίθηκαν (!) από τους Αλβανούς αστυνομικούς τέσσερα κορυφαία στελέχη της ομογένειας στη Βόρεια Ηπειρο. Πρόκειται για τους Μπάμπη Καραθάνο, πρόεδρο Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών (αλλά και γαμπρό του Κωνσταντίνου Κατσίφα), Θωμά Στέφο, πρώην μέλος Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, Χρήστο Ντούτση, πρώην έπαρχο Ανω Δρόπολης και Αντρέα Κούρτη, Σύμβουλο Δήμου Ηλιούπολης.

Ταυτόχρονα, τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι χθες το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου κρατούνταν περισσότερα από 20 άτομα, ανάμεσά τους και ο Κωνσταντίνος Γκιζέλης με τον πατέρα του, τους οποίους Αλβανοί αστυνομικοί κατέβασαν από το λεωφορείο στην Κακαβιά την ώρα που είχαν επιβιβαστεί για να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ένας επιχειρηματίας από την Ηγουμενίτσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Ελληνική Αστυνομία χθες το βράδυ διέρρευσε ότι στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου προσήχθησαν από τις αλβανικές Αρχές πέντε άτομα που παραβρέθηκαν στην κηδεία, ενώ τα τέσσερα άτομα που είχαν προσαχθεί το πρωί αφέθηκαν ελεύθερα.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που ωστόσο ως χθες αργά το βράδυ δεν είχαν επιβεβαιωθεί, οι αλβανικές Αρχές μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα διεξήγαγαν επιδρομές σε σπίτια στο χωριό Βουλιαράτες, καθώς προσπαθούσαν να βρουν και να κατάσχουν τη μεγάλη ελληνική σημαία που κυμάτιζε αγέρωχη στην κηδεία του αδικοχαμένου 35χρονου παλικαριού.

—-

Ντροπή! Μόνο δύο βουλευτές τόλμησαν να πάνε στην κηδεία!

anastasiadis

Τα αγιασμένα από το αίμα των ηρώων χώματα της Βορείου Ηπείρου κρατούν από χθες στα σπλάχνα τους τον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Μέγα πλήθος συνόδευσε στην τελευταία κατοικία του το παλικάρι που «έφυγε» δίνοντας τη ζωή του για την αγάπη του στη μητέρα Ελλάδα, παρά το κλίμα τρομοκρατίας που είχαν δημιουργήσει οι αλβανικές Αρχές στο χωριό του, τους Βουλιαράτες. Εκείνοι που έλαμψαν με την απουσία τους χωρίς ντροπή ήταν οι Ελληνες πολιτικοί, οι ηγεσίες των κομμάτων και η Ιεραρχία της Ελλάδας και της Αλβανίας. Ως υποκριτές και φαρισαίοι, που θυμούνται μόνο να πουλάνε ανέξοδο πατριωτισμό, κρύφτηκαν χθες. Ιδιαίτερα τα κόμματα που προσπαθούν να πείσουν τους Ελληνες ότι τάχα έχουν πάνω απ’ όλα την πατρίδα. Μοναδικές φωτεινές εξαιρέσεις από πλευράς Κοινοβουλίου στο μίζερο σκηνικό ήταν οι βουλευτές της Ν.Δ. Σάββας Αναστασιάδης (Β’ Θεσσαλονίκης, που υποστηρίζει ότι εκπροσώπησε τη Ν.Δ.) και Βασίλης Γιόγακας (Θεσπρωτίας), που έδωσαν το «παρών» στην κηδεία στέλνοντας μήνυμα ότι είναι εκεί για την ελληνική μειονότητα.

stefania

Η λέξη «ντροπή» ταιριάζει και στην αχάριστη κυβέρνηση Ράμα, που συνέχισε τις προκλήσεις με πογκρόμ κατά των Ελλήνων που πήγαν στην κηδεία, με στημένες κατηγορίες περί συναθροίσεων που εξέπεμπαν μηνύματα μίσους κατά του αλβανικού κράτους! Στόχος ήταν να τρομοκρατήσουν τη μειονότητα και να βγάλουν απωθημένα εναντίον των Ελλήνων από την εποχή που χιλιάδες Αλβανοί περνούσαν τα σύνορα για να έρθουν στη χώρα μας.

Ούτε λέξη

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον Alpha, δεν τόλμησε να καταδικάσει τη δολοφονία και τη συμπεριφορά των αλβανικών Αρχών. Αρκέστηκε να… κατανοήσει τον πόνο της χαροκαμένης μάνας και ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση έκανε τις ενδεδειγμένες κινήσεις.

«Ο κ. Τσίπρας δεν βρήκε λέξη να πει για την υπόγεια εθνοκάθαρση στη Β. Ηπειρο» είπε η βουλευτής της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη, χωρίς να νιώσει την ανάγκη να πάει στην κηδεία. Επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του βουλευτή Χρήστου Παππά της Χρυσής Αυγής (που και αυτή απουσίαζε από την κηδεία) και της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που ενοχλήθηκε από αναφορές στη Βόρειο Ηπειρο.

—-

Οργή στους Βουλιαράτες για τις προκλητικές δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου και του Νίκου Φίλη

1785579

Καζάνι που βράζει θυμίζει το χωριό Βουλιαράτες στη Βόρεια Ηπειρο και αιτία είναι οι προκλητικές δηλώσεις τόσο του 80χρονου πρώην υπουργού Θεόδωρου Πάγκαλου όσο και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Λίγο πριν συνοδεύσει τον μονάκριβο γιο του στην τελευταία κατοικία του, ο πατέρας του αδικοχαμένου 35χρονου σχολίασε τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, αποκάλεσε τη Βόρεια Ηπειρο «νότια Αλβανία»:

«Τον θάνατο του παιδιού μου μπορώ και θα τον αντέξω, τις δηλώσεις του κ. Φίλη δεν θα μπορέσω… Απορώ πώς κάποιος αποκάλεσε τη Βόρεια Ηπειρο “νότια Αλβανία”».

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις Φίλη και σε όσους βρέθηκαν χθες στους Βουλιαράτες για να αποχαιρετήσουν τον 35χρονο, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά των Αλβανών κομάντος στις 28 Οκτωβρίου.

Το πλήθος των ανθρώπων που έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του νεαρού, κρατώντας στα χέρια ελληνικές σημαίες και πανό, δεν σταμάτησε να σχολιάζει τις απαράδεκτες αναφορές που έκανε σε συνέντευξή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα βέλη των Βορειοηπειρωτών δέχθηκε, όμως, και ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος για τη δήλωσή του «όποιος κραδαίνει όπλο να πυροβολείται από την αστυνομία, όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ και τις σκανδιναβικές χώρες». Τόσο αυτός όσο και ο κ. Φίλης είναι personae non gratae στους Βουλιαράτες, όπως έλεγαν και ξανάλεγαν οι κάτοικοι στα καφενεία του χωριού.

Οπως είπαν κάποιοι εξ αυτών στην «Espresso», μάλιστα, αν οι δύο πολιτικοί τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους στην περιοχή τους, θα τους κρεμάσουν ανάποδα! Την ίδια στιγμή, περισσότερα από 40 βορειοηπειρωτικά σωματεία έδωσαν τη δική τους απάντηση στα λεγόμενα του κ. Φίλη, με μια σκληρή ανακοίνωσή τους λίγο πριν από την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Ο όρος “Βόρειος Ηπειρος” είναι απόλυτα δόκιμος γεωγραφικός προσδιορισμός, αποδεκτός στις δύο πλευρές των συνόρων μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

offer

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...